Ζεεχόφερ: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα που πείθουν - Σέβομαι τις προσπάθειές της - iefimerida.gr

Ζεεχόφερ: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα που πείθουν - Σέβομαι τις προσπάθειές της

Ζεεχόφερ: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα που πείθουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας επισήμαναν τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Βαυαρός ομόλογός του Χορστ Ζεεχόφερ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαν στο Μόναχο.

Ο κ. Ζεεχόφερ, σύμφωνα με την ert.gr, δήλωσε ότι σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Spiegel να βγει η Ελλάδα από μόνη της από την Ευρωζώνη, ο κ. βαυαρός πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κοιτάμε το μέλλον δεν μπορούμε να κοιτάμε στο παρελθόν, δεν έχει πλέον θέση το παρελθόν αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει κάνει βήματα που πείθουν».

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Ζεεχόφερ του προσθέτοντας πως «μια χώρα που περνά τα προβλήματα όπως η Ελλάδα, το μόνο που επιτρέπεται είναι να κοιτάμε το αύριο».

Αισιόδοξος για την πορεία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων ο Σαμαράς

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η διαδικασία έχει πάει πολύ καλά, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορεί να πει με σιγουριά ότι τα πράγματα θα έχουν πάει πάρα πολύ καλά.

Τα σχόλια του κ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκαν μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη επίτευξη του στόχου των 30 δισ. και για ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τον συνοδεύει στην επίσκεψή του στην Βαυαρία, βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Euro Working Group.

Ζεεχόφερ: Γυρνάμε σελίδα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα

Νωρίτερα, πριν τη συνάντηση των δύο ανδρών δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt παρουσίαζε τον κ. Ζεεχόφερ να υποστηρίζει πως από εδώ και στο εξής θα ακολουθηθεί πιο συγκρατημένος τρόπος έκφρασης από την πλευρά των Βαυαρών πολιτικών για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ζεεχόφερ τόνισε ότι θα επικρατήσει «πιο συνετός, ανοιχτός και πιο ανθρώπινος τόνος» ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά επισήμανε και την ανάγκη για μεγαλύτερη σαφήνεια. «Η φιλία και η αλήθεια πάνε μαζί», δήλωσε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ