Μόντι: «Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε» - iefimerida.gr

Μόντι: «Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε»

Μόντι: «Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις Κάννες βρέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο όπου συμμετείχε σε οικονομικό και πολιτικό φόρουμ, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξες ήταν οι δηλώσεις του για την ανάπτυξη της χώρας και την επόμενη κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι δεν θα καταστραφούν όσα καλά πράγματα κάναμε, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας οικονομίας μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να τονωθεί η ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι όποιο και αν είναι το χρώμα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τη δική μου, θα υπερισχύσει η σωφροσύνη των ανδρών και των γυναικών που δραστηριοποιούνται στην ιταλική πολιτική».

Η πολιτική κρίση, πάντως, φαίνεται πως «παγώνει» για έναν περίπου μήνα, με την προγραμματισμένη διάλυση της βουλής και της γερουσίας σε τριάντα πέντε ημέρες.

Παράλληλα, Ιταλοί αναλυτές αναφέρουν ότι η κεντροδεξιά ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από μία φράση του Ιταλού πρωθυπουργού ο οποίος είχε δηλώσει αργά χθες βράδυ ότι «Ο βασιλιάς ήλιος αποφάσισε να απομακρυνθεί λίγο από μένα», παρομοιάζοντας, έμμεσα, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Λουδοβίκο τον ΙΔ', το σύμβολο της απόλυτης γαλλικής μοναρχίας.

Το βράδυ ο Μάριο Μόντι θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ