Βομβιστική επίθεση στα Ikea σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες - iefimerida.gr

Βομβιστική επίθεση στα Ikea σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανομοιότυπες βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν χθες σε καταστήματα Ιkea στο Βέλγιο, στην Ολλανδία και στη βόρεια Γαλλία, έγινε γνωστό σήμερα από την εισαγγελία της Γάνδης στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με την Αν Σόνγιανς, εκπρόσωπο της εισαγγελίας, η μέθοδος που εφαρμόσθηκε ήταν ίδια στη Γάνδη του Βελγίου, στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και στη Λίλη της Γαλλίας.

"Βάσει των πληροφοριών που έχουμε, οι εκρήξεις ήταν ίδιου τύπου παντού, παγιδευμένα ξυπνητήρια", τόνισε η Σόνγιανς, σύμφωνα με την οποία οι εκρήξεις ήταν μικρής ισχύος και δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές.

Στη Γάνδη, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν κρυμμένοι κάτω από παλέτες στο εσωτερικό του καταστήματος και πυροδοτήθηκαν με τηλεχειρισμό. Το κατάστημα εκκενώθηκε αμέσως.

Ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν την ίδια ημέρα στο Αϊντχόβεν και στη Λίλη.

"Βρισκόμαστε σε επαφή με τις δικαστικές αρχές στο Αϊντχόβεν και στη Λίλη για να δούμε εάν συνδέονται τα τρία αυτά περιστατικά", υπογράμμισε η ίδια εκπρόσωπος.

Η Σαρλότ Λίνγκρεν, εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρίας επίπλων και ειδών για το σπίτι, δήλωσε πως οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες σε τρία καταστήματα προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα. "Δεν είχαμε καμία απολύτως προειδοποίηση", τόνισε. Σύμφωνα με τη Λίνγκρεν, όλα τα καταστήματα Ikea της Ευρώπης άνοιξαν κανονικά σήμερα το πρωί, ύστερα από σύντομο έλεγχο που πραγματοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στα τρία καταστήματα που έγιναν στόχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Βέλγιο Ολλανδία Ιkea
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ