Οι Ιρανοί είχαν τη Μέρκελ δύο ώρες στην αναμονή - iefimerida.gr

Οι Ιρανοί είχαν τη Μέρκελ δύο ώρες στην αναμονή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προβλήματα πραγματοποιήθηκε το ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προς την Ινδία, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη χώρα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε αναγκάστηκε να κάνει κύκλους δυο ώρες πάνω από την Τουρκία, αφού το Ιράν απαγόρευσε προσωρινά την πτήση πάνω από τη χώρα.

Οι λόγοι για την απαγόρευση αυτή παραμένουν άγνωστοι, καθώς πριν την απογείωση του αεροσκάφους από το Βερολίνο είχε δοθεί από το Ιράν το πράσινο φως για να πετάξει πάνω από τη χώρα. Λίγη ώρα αργότερα, η ιρανική πλευρά αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

Τελικώς, μετά από μία ώρα διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη, χάρη στη διαμεσολάβηση της Τουρκίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, επετράπη η πτήση πάνω από το Ιράν.

«Κάτι τέτοιο δεν έχω ζήσει ποτέ μου», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί. Σήμερα το πρωί, ο Ιρανός πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ με αφορμή αυτό το επεισόδιο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Σάιμπερτ δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάθεσης διπλωματικής διαμαρτυρίας προς το Ιράν.

Η γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα οικονομίας αλλά και το θέμα της πώλησης συνολικά 126 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ