Στουρνάρας: Σε δύο φάσεις το φορολογικό -Πρώτα τα μέτρα και μετά η πάταξη της φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Σε δύο φάσεις το φορολογικό -Πρώτα τα μέτρα και μετά η πάταξη της φοροδιαφυγής

Στουρνάρας: Σε δύο φάσεις το φορολογικό -Πρώτα τα μέτρα και μετά η πάταξη της φο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο φάσεις θα γίνει η φορολογική μεταρρύθμιση υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στπυρνάρας, λέγοντας πως η αρχή θα γίνει με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως την Τρίτη στη Βουλή και η συνέχει θα είναι έως τον Ιούνιο με νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στον Real Fm προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί στον Άρειο Πάγο,

Ο υπουργός τόνισε πως στην πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλιστούν τα έσοδα τόσο της επόμενης χρονιάς, όσο και του 2014. Επεσήμανε μάλιστα πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίνι φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί μέχρι 11 Δεκεμβρίου. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα του 2013 θα πρέπει να καταθέσουμε το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Τόνισε μάλιστα «ουδέποτε ελέχθη ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί ένα πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που περιλαμβάνονται στη πρώτη φάση της μεταρρύθμισης ο υπουργός επισημαίνει ότι τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ωφελούνται σημαντικά. «Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση γι' αυτούς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχετικά με τη νέα επιδοματική πολιτική για τα παιδιά αναφέρει ότι «έως τώρα, ένας που ήταν κάτω από τις 9.000 ευρώ και είχε λιγότερα από τρία παιδιά, δεν έπαιρνε ούτε επίδομα, ούτε ωφελείτο από τη μείωση φόρου. Τώρα, όμως, θα ωφεληθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών την έχει ζητήσει, θα την παραλάβει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργού Οικονομικών και θα την παραδώσει –παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα- στο ΣΔΟΕ. «Θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται, ήδη, και η άλλη με τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως. Θα δούμε εάν τα χρήματα που έχουν φύγει αντανακλώνται στις φορολογικές τους δηλώσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ