Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση υπό απόλυση, δεν μπορεί να σας σώσει η διαπλοκή - iefimerida.gr

Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση υπό απόλυση, δεν μπορεί να σας σώσει η διαπλοκή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «πυροτεχνήματα» την συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγαλοτραπεζίτες, επιχειρηματίες και καναλάρχες που κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Όμως είναι αργά για δάκρυα γιατί έστησαν την παγίδα του μνημονίου αλλά έπεσαν και οι ίδιοι μέσα. Δεν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τα νέα αφεντικά γιατι το δάνειο του IFSF δεν είναι σαν τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΝΔ που χαρακτήριζαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δοσίλογους κουκουλοφόρους» είπε:

«Μην οδηγείτε τον τόπο σε τεχνητή ένταση όξυνση και διχασμό. Προχθές είδαμε μια πρωτοφανή, μισαλλόδοξη μετεμφυλιακή ανακοίνωση της ΝΔ. Επικίνδυνη και χυδαία απόπειρα νοσηρών εγκεφάλων που συνεπικουρούν των κ. Σαμαρά να αλλάξουν την ατζέντα και να την πάνε στο 1949. Πού νομίζετε ότι οδηγεί αυτή η τακτική; Προσβάλλετε τους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλείτε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ δοσίλογους κουκουλοφόρους; Πρωτάκουστο. Συγχαρητήρια και μεταφέρετε τα στον πρωθυπουργό για τις επιλογές και τους συνεργάτες του. Ηταν εις γνώση του η χυδαία ανακοίνωση;».

Ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στον Κάρολο Παπούλια: «Απαντήσατε σε νεολαία που χαρακτήρισε το 2008 «εξέγερση». Θυμηθείτε τι έλεγε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2009. Ο κ. Παπούλιας είχε μιλήσει για «εξέγερση» από την νεολαία.

Την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω θα του πω ότι σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού είναι και αυτός πεμπτοφαλαγγίτης και δοσίλογος κουκουλοφόρος. Αλλά δεν τσιμπάμε. Δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τους έλληνες για να κρύψετε την γύμνιας σας. Ξαναβάλτε στο συρτάρι τις τεχνικές εντάσεις».

Υποστήριξε ότι «πλέον, δεν σας σώζει η διαπλοκή, ούτε η προβοκάτσια ούτε ο νέος εκλογικό νόμος πυροτέχνημα. Γιατί ανακαλύψατε τώρα την απλή αναλογική; Οι πολίτες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην τρομοκρατία. Οι Ελληνες έχουν αξιοπρέπεια και θα την διεκδικήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ