Αρνητικά αντιδρά η αγορά στη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο - iefimerida.gr

Αρνητικά αντιδρά η αγορά στη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονα αντιδρούν οι καταστηματάρχες στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία θα ανοίγουν 6 Κυριακές το χρόνο.

«Τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας» υπογράφει με αυτή την απόφασή της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Ρεκλείτη, ο οποίος προσθέτει ότι έτσι επισπεύδεται η «εξόντωση των μικρών καταστημάτων του εμπορικού κέντρου» και επισφραγίζεται η «οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Εμείς λέμε "όχι" στις έξι Κυριακές το χρόνο, αλλά "ναι" στις τέσσερις περιόδους εκπτώσεων ετησίως», επισημαίνοντας πως για φέτος ο κλάδος δεν έχει αντίρρηση να ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή στις 30 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ