Σεισμός 7,4 βαθμών ταρακούνησε την Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι - iefimerida.gr

Σεισμός 7,4 βαθμών ταρακούνησε την Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρό ήταν το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία και όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ανακοίνωσε ο σεισμός έπληξε την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας και υπολογίζεται πως είχε μέγεθος 7,4 βαθμών, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς το οποίο επικαλείται το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK, η σεισμική δόνηση ταρακούνησε και την πόλη του Τόκιο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί υλικές ζημίες και νεκρούς.

Προειδοποιήσεις των αρχών ωστόσο, έβγαλαν προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ ήδη το πρώτο κύμα ύψους ενός μέτρου έφτασε στις ακτές της Miyagi Prefecture στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή είχε χτυπηθεί ξανά από ένα φονικό τσουνάμι που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό στις 11 Μαρτίου 2011.

Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ιδιοκτήτρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα, Tokyo Electric Power Co δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις από τον σημερινό σεισμό.

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί το επίκεντρο του σεισμού και πόσα ρίχτερ «χτύπησαν» τις διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας σύμφωνα με διεθνή σεισμολογική ιστοσελίδα

Σεισμός 7,4 βαθμών ταρακούνησε την Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ