Συνέλαβαν γνωστό ηθοποιό για χρέη στην εφορία ύψους 270.000 ευρώ - iefimerida.gr

Συνέλαβαν γνωστό ηθοποιό για χρέη στην εφορία ύψους 270.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης οδηγήθηκε ο Στέφεν Μπάλντουιν, αδελφός του Άλεξ, προκειμένου να τακτοποιήσει μια «εκκρεμότητα» 270.000 ευρώ που προέκυψε επειδή δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση τα έτη 2008-2010.

«Ο κύριος Μπάλντουιν δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Είναι αθώος και συνεργάζεται απόλυτα για να βρεθεί μια λύση. Δεν είχε καμία πρόθεση να εξαπατήσει το κράτος». Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος του Στέφεν πριν βγάλει και δώσει μια επιταγή 100.000 δολαρίων προκειμένου να δείξει την (καλή) θέλησή του να λυθεί το πρόβλημα.

Όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του και ο αδελφός του Άλεκ, η σύλληψη (που έγινε κανονικά, απλά χωρίς να του φορέσουν χειροπέδες) ήταν κάτι που είχε ήδη προσυμφωνηθεί. Απλά έπρεπε να λάβει χώρα για λόγους νομιμότητας.

Μετά την ακρόαση ο Μπάλντουιν -που απειλείται με ποινή φυλάκισης ως 4 έτη- αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Αν και ο εισαγγελέας φαίνεται αποφασισμένος να τον τιμωρήσει παραδειγματικά δηλώνοντας «Η συνεχής αποτυχία του κατηγορούμενου να πληρώσει τους φόρους για πολλά έτη, είναι μία από τις αιτίες για τις περικοπές που το κράτος αναγκάζεται να κάνει σε σχολεία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε στους πλούσιους κατοίκους να μην πληρώνουν τους φόρους τους».

Ενώ την κατάσταση φαίνεται -άθελά του- να δυναμιτίζει και ο Άλεκ Μπάλντουιν δηλώνοντας προκλητικά «Είτε έχεις παραπάνω χρήματα από ότι χρειάζεσαι είτε λιγότερα πάντα μπλέκεις με την Εφορία. Μόνο εκείνοι που ανήκουν στο μέσο όρο δεν έχουν πρόβλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ