H Ουάσινγκτον έγραψε ιστορία: Μαριχουάνα για όλους τώρα, αλλά μόνο στο σπίτι! - iefimerida.gr

H Ουάσινγκτον έγραψε ιστορία: Μαριχουάνα για όλους τώρα, αλλά μόνο στο σπίτι!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουάσινγκτον είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που προχώρησε στη νομιμοποίηση της ιδιωτικής χρήσης μαριχουάνας για λόγους ψυχαγωγίας, γεγονός που «γιορτάστηκε» στο Σιάτλ, από χρήστες που έκαναν συγκέντρωση «πνίγοντας» την πόλη στους καπνούς, υπό τους αρμόζοντες ήχους ρέγκε μουσικής, παραβαίνοντας έτσι μία θεμελιακή διάταξη του νόμου, ο οποίος απαγορεύει τη χρήση σε δημόσιους χώρους.

Η νομιμοποίηση ήρθε μετά από έγκριση μέσω δημοψηφίσματος των κατοίκων της Πολιτείας της Ουάσινγκτον την 6η Νοεμβρίου, μία διαδικασία την οποία ακολούθησε και η Πολιτεία του Κολοράντο, όπου στις 5 Ιανουαρίου θα ισχύσει παρόμοιος νόμος που θα προβλέπει τη νόμιμη κατοχή ποσότητας μέχρι 28 γραμμάρια για χρήστες 21 ετών και άνω.

Ωστόσο, η πώληση της ουσίας παραμένει προς το παρόν απαγορευμένη, ενώ όποιος συλληφθεί να οδηγεί με ένα ορισμένο επίπεδο THC στο αίμα του θα διώκεται.

Επιπλέον, ο νέος νόμος έρχεται σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία «η καλλιέργεια, η πώληση ή η κατοχή οποιασδήποτε ποσότητας κάνναβης παραμένει παράνομη».

Το πώς, τώρα, θα συνδυαστούν οι δύο νόμοι, με τον δεύτερο να υπερισχύει του πρώτου, παραμένει μυστήριο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ