Όλες οι αλλαγές στο πολυτεκνικό επίδομα -Μεγάλοι χαμένοι οι γονείς [πίνακας] - iefimerida.gr

Όλες οι αλλαγές στο πολυτεκνικό επίδομα -Μεγάλοι χαμένοι οι γονείς [πίνακας]

Όλες οι αλλαγές στο νέο ετήσιο πολυτεκνικό επίδομα  - [πίνακας]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Όλες οι συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων και της κυβέρνησης καθώς και όλες οι αλλαγές που επήλθαν στην επιδοματική πολιτική για τρίτεκνους- πολύτεκνους, τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από τη Τρόικα, η οποία θα πρέπει να παραλάβει το νομοσχέδιο έως το βράδυ της Παρασκευής, να το επεξεργαστεί και αφού κρίνει ότι δεν τίθενται εν αμφιβόλω οι στόχοι για 1,8 δις ευρώ, να το επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ξανακάθονται σήμερα το μεσημέρι στο τραπέζι, για να κρίνουν τις επίμαχες διατάξεις όπως επίσης το νέο πλαίσιο επιδοματικής πολιτικής, που αποφασίστηκε στην ολονύχτια σύσκεψη της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη θετική εντύπωση μάλλον αμβλύνθηκε- ειδικά όσον αφορά στους πολύτεκνους- όταν δίπλα στα οφέλη των επιδομάτων, προστέθηκαν οι επιβαρύνσεις από τη νέα κλίμακα. Έτσι οι τρίτεκνοι θα έχουν απώλειες από τις 23.000 ευρώ και πάνω- στο αρχικό σενάριο έχαναν από το πρώτο ευρώ εισοδήματος- ενώ οι πολύτεκνοι αναδεικνύονται πλέον ως οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς παρά την ενίσχυση του επιδόματος τους, δεν καλύπτουν τις απώλειες της κλίμακας, με αποτέλεσμα να μετράνε επιβαρύνσεις από τις 15.000 ευρώ και πάνω!!!

Το νέο σχέδιο, στηρίζεται στη διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους παλιού πολυτεκνικού επιδόματος με εισοδηματικό πλαφόν τις 45.000 ευρώ και στη καταβολή του νέου οικογενειακού επιδόματος, με τα εισοδηματικά όρια που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Ειδικότερα, οι πολύτεκνοι (150.000 οικογένειες) λάμβαναν μέχρι σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 528 ευρώ το έτος ανά παιδί, ενώ με το νέο καθεστώς θα λαμβάνουν 450 ευρώ ανά παιδί ως πολυτεκνικό επίδομα και επιπλέον 40 ή 50 ευρώ το μήνα, ανά παιδί στο πλαίσιο της ενίσχυσης όλων των οικογενειών με παιδιά.

Το νέο σχέδιο δεν αφορά, βέβαια, στους μισθωτούς με 1 ή 2 παιδιά, οι οποίοι θα έχουν την ενίσχυση του επιδόματος όπως είχε ανακοινωθεί, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι μισθωτοί με 1 παιδί θα έχουν επιβαρύνσεις από τις 24.000 ευρώ και οι μισθωτοί με 2 παιδιά από τις 21.000 ευρώ και πάνω.

Ως ισοδύναμο για τη χρηματοδότηση της νέας επιδοματικής πολιτικής επιλέγηκε η αύξηση του Τέλους Επιτηδεύματος. Έτσι, αυξάνεται το Τέλος Επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες από τα 500 ευρώ το χρόνο στα 650 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ, με προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος 235 εκατ. ευρώ. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η αύξηση αυτή θα συμπαρασύρει και το Τέλος των 300 ευρώ που επιβαρύνει τα υποκαταστήματα των επιχειρήσεων. Το θετικό είναι ότι από το Τέλος θα εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» που υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Όλες οι αλλαγές στο πολυτεκνικό επίδομα -Μεγάλοι χαμένοι οι γονείς [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ