ΕΚΤ: Σε ύφεση η Ευρωζώνη και το 2013 - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Σε ύφεση η Ευρωζώνη και το 2013

ΕΚΤ: Σε ύφεση η Ευρωζώνη και το 2013
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2014 προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι,με την οικονομία της ευρωζώνης να παραμένει σε υφεσιακό κλίμα για ολόκληρο το επόμενο έτος.

«Η εξασθένιση της οικονομίας της Ευρωζώνης αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος. Ειδικότερα, οι αναγκαίες προσαρμογές στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών και των μη χρηματοπιστωτικών τομέων και η επίμονη αβεβαιότητα θα συνεχίσουν να βαρύνουν στην οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει σταδιακά, καθώς η παγκόσμια ζήτηση θα ενισχύεται και η χαλαρή νομισματική πολιτική μαζί με την βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών θα επιδράσουν στην οικονομία.

Οι δηλώσεις Ντράγκι έρχονται έπειτα από την αναθεώρηση επί το δυσμενέστερο των προβλέψεων της ΕΚΤ, η οποία εκτιμά ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα κινηθεί το 2013 μεταξύ μείωσης 0,9% και αύξησης 0,3% , ενώ πριν από τρεις μήνες εκτιμούσε ότι θα κινηθεί μεταξύ – 0,4% και 1,4%.

Η ΕΚΤ μείωσε οριακά και την πρόβλεψή της για την εξέλιξη του ΑΕΠ το 2012 από -0,4% σε -0,5%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2013, που αναμένει να κυμανθεί μεταξύ 1,1% και 2,1% από το εύρος 1,3% έως 2,5% που ανέμενε προ τριμήνου. «Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ήταν σχετικά υψηλός για κάποιο διάστημα. Πρόσφατα, μειώθηκε και αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 2% το 2013», δήλωσε ο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ