Ο Βγενόπουλος αρνείται ότι «κατέστρεψε» την Λαϊκή Τράπεζα - iefimerida.gr

Ο Βγενόπουλος αρνείται ότι «κατέστρεψε» την Λαϊκή Τράπεζα

Ο Βγενόπουλος αρνείται ότι «κατέστρεψε» την Λαϊκή Τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του απάντηση στους ισχυρισμούς της διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας δίνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας ζητά να δοθούν άμεσα τα στοιχεία που ζήτησε η Επιτροπή Θεσμών για τον ίδιο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, αλλά και στη δημοσιότητα, ενώ δηλώνει πως παραιτείται από την προστασία περί προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, για την επίσπευση του αιτήματός του καλεί να παρέμβουν ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

«Εδώ και 18 περίπου μήνες έχουν καταστρατηγηθεί βάναυσα πολλά από τα δικαιώματα που έχω ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελπίζω να γίνει σεβαστό τουλάχιστον το δικαίωμά μου για δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων που είναι και η μόνη σοβαρή απάντηση στη συκοφαντία και δυσφήμιση που έχω υποστεί», σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Η Επιτροπή Θεσμών έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το τι αμοιβές ή άλλα ωφελήματα είχε ο κ. Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, πόσες μετοχές αγόρασε και σε ποια αξία, πότε τις πούλησε και σε ποια αξία, κατά πόσο είχε οποιαδήποτε δάνεια από τη Λαϊκή και με ποιο επιτόκιο, αλλά και ποιες επενδύσεις έκανε η Λαϊκή σε ακίνητα ή εξαγορές επιχειρήσεων σε ποιες τιμές και με ποιες αμοιβές τρίτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ