Έτσι σχεδιάζει να πατάξει η Κομισιόν τη φοροδιαφυγή στην Ε.Ε. - iefimerida.gr

Έτσι σχεδιάζει να πατάξει η Κομισιόν τη φοροδιαφυγή στην Ε.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής στην Ε.Ε. έχει ως στόχο σχέδιο δράσης, το οποίο παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν, καθώς εκτιμάται πως περίπου 1 τρισ. ευρώ χάνεται κάθε χρόνο.

Πρόκειται για σειρά από μέτρα στήριξης προς τα κράτη-μέλη με σκοπό τη διαφύλαξη των φορολογικών τους βάσεων και τη διασφάλιση δισεκατομμυρίων διαφυγόντων ευρώ που τους οφείλονται νομίμως.

Ένα πρώτο μέτρο ανάληψης άμεσης δράσης, το οποίο ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν αφορά αφενός την τήρηση μίας ισχυρής στάσης της Ε.Ε. έναντι των φορολογικών «παραδείσων», τους οποίους τα κράτη-μέλη καλούνται να τους θέσουν σε εθνικές «μαύρες λίστες», αφετέρου το σχεδιασμό μίας πιο επιθετικής φορολογικής πολιτικής κατά των νομικών τεχνικών λεπτομερειών και των «παραθύρων», τα οποία πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται για να αποφύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, μέσω της υιοθέτησης ενός κοινού γενικού κανόνα απαγόρευσης καταχρήσεων.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που προβλέπονται στο σημερινό σχέδιο δράσης, συμπεριλαμβάνονται η εκπόνηση κώδικα φορολογουμένων, η καθιέρωση αριθμού φορολογικού μητρώου Ε.Ε., η επανεξέταση των διατάξεων βασικών οδηγιών της Ε.Ε. κατά των καταχρήσεων και η θέσπιση κοινών κατευθυντηρίων γραμμών για τον εντοπισμό των χρηματικών ροών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ