Στα πρόθυρα του διχασμού ξανά η Αίγυπτος - Πεδίο μάχης το Κάιρο - iefimerida.gr

Στα πρόθυρα του διχασμού ξανά η Αίγυπτος - Πεδίο μάχης το Κάιρο

Στα πρόθυρα του διχασμού ξανά η Αίγυπτος-Πεδίο μάχης το Κάιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα με την πλατεία Ταχρίρ και το Προεδρικό Μέγαρο στο επίκεντρο, ενώ, την Τετάρτη, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του προέδρου Μόρσι και εκείνων που διαμαρτύρονται για τις υπερεξουσίες που έδωσε στον εαυτό του.

Η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερη στην πολιτική διαμάχη έπειτα από την απόφαση του Μοχάμεντ Μόρσι να παραχωρήσει στον εαυτό του υπερεξουσίες και να επισπεύσει το δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα.

Από την αιγυπτιακή αντιπολίτευση διαρρέεται ότι υπάρχουν δύο νεκροί κατά τη διάρκει των συγκρούσεων, όταν φιλοπροεδρικοί προσπάθησαν να διαλύσουν σκηνές από αντιπροεδρικούς που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία κατά της απόφασης του Μόρσι.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά έξω από το προεδρικό μέγαρο ακούστηκαν πυροβολισμοί και ήχοι από ρίψη δακρυγόνων με τα οποία η αστυνομία προσπαθούσε να απομακρύνει τους πολίτες.

Φωτογραφία Eurokinissi

Νωρίτερα, την Τετάρτη τρεις σύμβουλοι του Μοχάμεντ Μόρσι παραιτήθηκαν εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτηθέντων στους έξι, ενώ η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική προσωπικά στο Μόρσι καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις βιαιότητες των τελευταίων εβδομάδων.

Από την πλευρά του ο αιγύπτιος πρόεδρος Χισάμ Καντίλ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στο Κάιρο στο πλαίσιο της προώθησης του εθνικού διαλόγου.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι αντίπαλοι του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν την έδρα του πολιτικού κόμματος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην πόλη Ισμαηλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ