Στο επόμενο έτος κρίνεται το μέλλον της Lufthansa - iefimerida.gr

Στο επόμενο έτος κρίνεται το μέλλον της Lufthansa

Στο επόμενο έτος κρίνεται το μέλλον της Lufthansa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η γερμανική αεροπορική εταιρεία,Lufthansa, με τις προγραμματισμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της να χαρακτηρίζονται ως η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία της.

Η μεγαλύτερη ζημία για την εταιρεία είναι οι πτήσεις μικρών αποστάσεων τις οποίες αναμένεται να αναλάβει από το 2013 εξολοκλήρου η χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, η Germanwings, τόσο στη Γερμανία, αλλά και εντός της ΕΕ

Στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο, παραμένουν ανοικτά και πολλά εργασιακά ζητήματα με την μετακίνηση πολλών εργαζομένων από τη μια εταιρεία στην άλλη να προκρίνεται ως λύση. Σε κάτι τέτοιο διαφωνούν οι εκπρόσωποι του προσωπικού, καθώς θεωρείται εργασιακός υποβιβασμός με τη διοίκηση της εταιρείας να τονίζει ότι αυτή είναι η μοναδική εναλλακτική για να μη γίνουν απολύσεις.

Το σκεπτικό της διοίκησης της εταιρείας απέναντι στην οικονομική κρίση είναι η ποιοτική αναβάθμιση της Germanwings κρατώντας, ωστόσο το χαμηλό κόστος πτήσης με τη Lufthansa να προορίζεται κυρίως για τα υπερατλαντικά ταξίδια που αποφέρουν και το μεγαλύτερο κέρδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ