Γαλλία-Γερμανία μαλώνουν για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Eurogroup - iefimerida.gr

Γαλλία-Γερμανία μαλώνουν για τον διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονόματα ενδιαφερομένων και υποψηφίων έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς κύκλους για τη θέση του προέδρου του Eurogroup καθώς ο Ζαν Κλοντ ΓΙούνκερ που ασκεί τα καθήκοντα από το 2005 θα αποχωρήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο γάλλος υπουργός οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί θεωρείται ο πιο πιθανός διάδοχός του. Ο Μοσκοβισί υπηρέτησε ως υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων την περίοδο 1997-2002 στην κυβέρνηση Ζοσπέν ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εδώ και καιρό όμως κυκλοφορεί και το όνομα του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε για επικεφαλής στο Eurogroup, μάλιστα ο γνωστός γερμανός ευρωβουλευτής Μίκαελ Φουκς δήλωσε χθες ότι ο Σόιμπλε πρέπει να είναι ο επόμενος επικεφαλής του Eurogroup διότι η Γερμανία συνεισφέρει 27% της χρηματοδότησης των δανείων διάσωσης της ευρωζώνης!

Άλλα ονόματα που κυκλοφορούν είναι του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ο οποίος δε θα είναι υποψήφιος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της άνοιξης, και του φιλανδού Πρωθυπουργού Γιόρκι Κατάινεν.

Οι γερμανικοί Financial Times τόνισαν ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας συμβιβασμός, σύμφωνα με τον οποίο ο Μοσκοβισί θα πάρει την προεδρία του Eurogroup και εν συνεχεία να αντικατασταθεί από τον Σόιμπλε ή τον διάδοχό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ