Χαρμόσυνα νέα: Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι βλαβερές για την υγεία - iefimerida.gr

Χαρμόσυνα νέα: Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι βλαβερές για την υγεία

Χαρμόσυνα νέα: Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι βλαβερές για την υγεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι όσο ανθυγιεινές νομίζουμε, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Federico της Νάπολης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Βιντσέντσο Φολιάνο, στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, αν η πατάτα είναι τηγανισμένη με το σωστό τρόπο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό προϊόν.

Ο καθηγητής, σε συνεργασία με το διάσημο ιταλό σεφ Τζουζέπε Ντάντιο, μελέτησαν την απορρόφηση του λαδιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος διαφόρων τροφών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πατάτα απορροφά μόλις το 5%, ενώ άλλα λαχανικά, όπως τα κολοκύθια και οι μελιτζάνες απορρόφησαν μέχρι και το 30% του λαδιού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το μυστικό βρίσκεται στο άμυλο. Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τις προτηγανισμένες πατάτες και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ