Οι μπατονέτες «σκοτώνουν» τους υπαίθριους Ινδούς καθαριστές αυτιών [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι μπατονέτες «σκοτώνουν» τους υπαίθριους Ινδούς καθαριστές αυτιών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ακόμη «παραδοσιακό» επάγγελμα, αυτό των καθαριστών αυτιών που μπορείς να βρεις σε κάθε Ινδική πόλη, τείνει να εξαφανιστεί. Υπαίτιες οι «μπατονέτες» τις οποίες ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες τους προτιμούν.

«Με έμαθε την τέχνη ο πατέρας μου, που με την σειρά του την έμαθε από τον δικό του. Η οικογένειά μας καθαρίζει αυτιά εδώ και τρεις αιώνες. Πλέον καθαρίζω γύρω στα 30 ζευγάρια αυτιά την ημέρα, αλλά οι περισσότεροι είναι παλιοί πελάτες. Οι νέοι δεν μας προτιμούν».

Αυτό δήλωσε ο Μοχάμεντ που έχει αναγκαστεί να ρίξει τις τιμές του -αλλά όχι την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει- από 75 σε 25 λεπτά ανά καθαρισμό.

Οι μπατονέτες «σκοτώνουν» τους υπαίθριους Ινδούς καθαριστές αυτιών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Οι «ειδικοί» καθαριστές καθίζουν τον πελάτη κάτω, παίρνουν μια ατσαλένια βελόνα, την τυλίγουν με βαμβάκι και την βάζουν βαθιά μέσα στο αυτί. Στην συνέχεια, αφού έχουν απορροφήσει το κερί, αρχίζουν και την βγάζουν σιγά σιγά. Ενώ, αν είναι αναγκαίο, χρησιμοποιούν και τσιμπίδες για να απομακρύνουν ότι κομμάτια κεριού ή βαμβακιού έχουν απομείνει.

Οι μπατονέτες «σκοτώνουν» τους υπαίθριους Ινδούς καθαριστές αυτιών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ