Σαμαράς: Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά θα πετύχουμε - iefimerida.gr

Σαμαράς: Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά θα πετύχουμε

Σαμαράς: Περνάμε δύσκολες ώρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα αισιοδοξίας επιχείρησε να στείλει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, σημειώνοντας πως το 2013 είναι έτος καμπής και θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε τον προωθούμενων μεταρρυθμίσεων για τα επιδόματα παιδιού τονίζοντας «κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί. Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «σε τελική φάση η συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων - κέρδη και διανεμόμενα έσοδα- θα πέσει χαμηλότερα από το 30%. Δηλαδή, χαμηλότερα από το 34% που είναι τώρα, και πολύ χαμηλότερα από το 44% που ήταν ως πρόσφατα».

Επανέλαβε ότι κεντρικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ύφεσης, η ανάσχεση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους ήδη άνεργους.

«Το κύριο όπλο μας αυτή τη στιγμή για να το επιτύχουμε, είναι τα χρήματα που θα πέσουν στην οικονομία το αμέσως επόμενο διάστημα, από τη δόση που θα εκταμιευτεί σε λίγες μέρες. Αλλά και η ρευστότητα που θα υπάρξει από την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος. Που κι αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, επίσης από τη δόση που θα εκταμιευτεί» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Μίλησε, ακόμη, και για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι ακόμη και η νέα λιτότητα θα εξουδετερωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Αυτά που ξέρουμε ότι θα μπουν στην ελληνική οικονομία φέτος είναι περισσότερα απ' αυτά που θα βγουν λόγω νέας λιτότητας. Κι αυτά που ελπίζουμε ότι μπορούν να μπουν στο εξής - από επενδύσεις κ.λπ. - ανεβάζουν τη διαφορά ακόμα περισσότερο» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ