Για αγορές όπως η Ινδία και η Βραζιλία, όπου το θερμό κλίμα μπορεί να αλλοιώσει το προϊόν, προορίζεται η νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει, ακόμα κι αν εκτεθεί στους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας που τη δημιούργησαν, η νέα σοκολάτα μπορεί να πωλείται και σε πιο ψυχρά κλίματα, καθώς σε όλες τις χώρες του κόσμου τα παιδιά πασαλείβονται όταν τρώνε το αγαπημένο γλυκό.
Όπως αναφέρει το «Βήμα», η καινοτομία του νέου γλυκίσματος εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας –βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη– σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.
Σημειώνεται ότι μια κλασσική σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου.