Ένα ... Ποντίκι εμπνέει την τέχνη - iefimerida.gr

Ένα ... Ποντίκι εμπνέει την τέχνη

Ένα ποντίκι εμπνέει την τέχνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθητές αλλά και ενήλικες χομπίστες δημιουργούν χωρίς περιορισμούς και με έμπνευση ένα ποντίκι και αφήνουν άφωνο το κοινό που έχει την τύχη να βρεθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» στην Αγία Παρασκευή.

Η έκθεση «Η ζωή έχει ήρωες» που διοργάνωσε η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο Σύλλογος των Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου και η ομάδα «Clean Junkies» απέδειξε ότι με μια σωστή ιδέα και με την φαντασία των παιδιών αχαλίνωτη, μπορούν να γίνουν θαύματα. Οι μαθητές του εργαστηρίων, όλων των ηλικιών, από παιδάκια του Δημοτικού, μέχρι ενήλικες χομπίστες καλλιτέχνες, έδωσαν ρέστα. Πίνακες ζωγραφικής, χαρτοκοπιτκή, κολλάζ, χειροτεχνία, κοσμήματα, φωτογραφίες, γλυπτά, σε όλες τις τέχνες κυριάρχησαν οι ποντικοί. Χρειάστηκαν μόνο ένα καλό θέμα που να εξάπτει την φαντασία, τους πέντε ήρωες των εκδόσεων «Το Ποντίκι», τον κουλτουριάρη Κλέων, τον ταξιδιάρη Λούη, τον επαναστάτη Τσέ, την ευαίσθητη Χλόη και τον «διαβαστερό» Φαίδων, για να πάρουν στα χέρια τους υλικά ζωγραφικής, τέμπερες και πινέλα, χαρτόνια και κοπίδια, σύρματα και πλαστικά μπουκάλια, και να τρυπώσουν τους ποντικούς όχι μόνο μέσα στην τέχνη, αλλά και στην ζωή. Γιατί οι κατασκευές διηγούνται ιστορίες και περιπέτειες και αναδεικνύουν ποντικούς περσόνες.

Την προηγούμενη Κυριακή, πολλά πιτσιρίκια είχαν φτάσει από νωρίς στον χώρο της έκθεσης, που εξαπλώθηκε γρήγορα και στο προαύλιο με δραστηριότητες για παιδιά και live κατασκευή έργων τέχνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαϊωάννου, μικροί καλλιτέχνες πόζαραν περήφανοι μπροστά στα έργα τους να τους φωτογραφίσουν οι γονείς τους. Υπήρχαν και κάποιοι που συμμετείχαν στην έκθεση ...οικογενειακώς. Η 8χρονη Νεφέλη, για παράδειγμα, είχε κάνει τρία έργα ζωγραφικής: έναν ποντικό ντετέκτιβ, ένα ζευγάρι ερωτευμένων ποντικών και έναν ποντικοβασιλιά. Ενώ και η μαμά της, η Ελίνα, είχε το δικό της μερίδιο στον τομέα της φωτογραφίας. Αλλά είπαμε: το «Ποντίκι» είναι παντός καιρού και χρόνου. Νεανικό, επαναστατικό, ανατρεπτικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέχνη Ποντίκι ήρωες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ