Γιατί οι Δυτικοευρωπαίοι είναι πιο επιρρεπείς σε τρομοκρατικά χτυπήματα - iefimerida.gr

Γιατί οι Δυτικοευρωπαίοι είναι πιο επιρρεπείς σε τρομοκρατικά χτυπήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκπληξη προκαλούν τα πορίσματα της πρώτης Παγκόσμιας Έκθεσης για την Τρομοκρατία, σύμφωνα με την οποία κατά τη δεκαετία που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου, οι Δυτικοευρωπαίοι διέτρεχαν κατά 19 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα πάσης φύσεως τρομοκρατικής επίθεσης απ' ό,τι οι Αμερικανοί.

Ως ασφαλέστερη περιοχή στον κόσμο αξιολογήθηκε η Βόρεια Αμερική, στην οποία σημειώθηκαν 127 περιστατικά και 23 θύματα, εξαιρετικά μικρό ποσοστό το οποίο εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα των δρακόντειων αντιτρομοκρατικών μέτρων της.

Απεναντίας, τα προηγούμενα 10 χρόνια η Δυτική Ευρώπη δέχθηκε 910 πλήγματα, ενώ τα θύματά της έφτασαν τα 439.

Πέρα από τις υψηλού προφίλ επιθέσεις της αλ-Κάιντα σε Λονδίνο και Μαδρίτη, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών στη Δυτική Ευρώπη σχετίζονταν με εθνικιστικές ή αποσχιστικές επιχειρήσεις, με την Βρετανία και την Ιρλανδία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Η μελέτη συμπεριέλαβε 158 χώρες από όλο τον κόσμο σε ένα χρονικό εύρος 10 ετών, ενώ μόνο 31 από αυτές δεν βίωσαν καμία τρομοκρατική επίθεση από το 2001 και δώθε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ