Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στην Συρία - iefimerida.gr

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στην Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Συρία, καθώς 3 ακομά νεκροί ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του αγώνα των Σύριων πολιτών εναντίον του καθεστώτος,μετά την εισβολή του στρατού στην πόλη Ταμπλισέχ.

Η πόλη η οποία βρίσκεται βόρεια της Δαμασκού στην περιοχή Χομς, ήταν απο τις πρωτοπόρες πόλεις στις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν εναντίον του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ,τον περασμένο Μάρτιο και εξαπλώθηκαν σε όλη την επικράτεια της Συρίας.

«Ο βομβαρδισμός ξεκίνησε στις 5 το πρωί και επικεντρώθηκε σε ένα λόφο στο κέντρο της πόλης», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που κατάφερε να φύγει από την πόλη.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι οι τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε ένα πολιτιστικό κέντρο καθώς τα στρατεύματα και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν καταλάβει το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης.

Ο αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή από την Κυριακή οπότε ο στρατός περικύκλωσε με άρματα μάχης αρκετές πόλεις και χωριά ανέρχεται σε 14, σύμφωνα με τον διευθυντή του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν.

Παρ'όλο που η ενημέρωση είναι δυσχερέστατη καθώς το καθεστώς ελέγχει όλα τα μέσα επικοινωνίας και έχει απαγορεύσει την είσοδο ξένων δημοσιογραφικών πρακτορείων,αναφέρεται απο πηγές οτι οι νεκροί ως τώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.000, την ίδια στιγμή που οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 10.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ