Μέρκελ: Μην δίνουμε στους Ελληνες ελπίδες για κούρεμα χρέους - iefimerida.gr

Μέρκελ: Μην δίνουμε στους Ελληνες ελπίδες για κούρεμα χρέους

Μέρκελ: Μην δίνουμε στους Ελληνες ελπίδες για κούρεμα χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα διάψευση των δημοσιευμάτων που την ήθελαν να συζητάει μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προχώρησε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια φημολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαλάρωση των προσπαθειών.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Ανγκελα Μέρκελ, επανέλαβε την ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κοπιαστικές.

Η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει πραγματικές προσπάθειες και πρόσθεσε ότι μόνο «όταν φθάσουμε στο σημείο η Ελλάδα να είναι αυτάρκης με τα έσοδά της, θα πρέπει η κατάσταση να επαναξιολογηθεί».

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών ετών και δεν μπορεί να λυθεί απλώς με ένα «κούρεμα» ή με ευρωομόλογα τονίζοντας: «Θα είναι πολύ μακρά διαδικασία, καθώς υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν την ίδια την εισαγωγή του ευρώ. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί μακρύς δρόμος προκειμένου να διορθώσουμε τα αρχικά λάθη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ