Ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος χρέους αφήνει η Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύματα - iefimerida.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος χρέους αφήνει η Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους αφήνει η Μέρκελ σύμφωνα με δημοσιεύμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκεπτικισμός επικρατεί σε ορισμένες βελγικές και ολλανδικές εφημερίδες αναφορικά με τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία αφήνει ένα «μικρό παραθυράκι» για απομείωση του ελληνικού χρέους στο μέλλον.

Η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα «Le Soir» δηοσιεύει άρθρο με τίτλο «Έτοιμο το Βερολίνο να διαγράψει το ελληνικό χρέος;» το οποίο αναφέρεται στη συνέντευξη της γερμανίδας καγκελαρίου στην εφημερίδα «Bild am Sonntag». Η κα Μέρκελ δεν απέκλεισε μια μελλοντική τμηματική διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά όχι πριν το 2014 ήτο 2015.

Υπολογίζεται ότι τότε η χώρα θα έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να διαχειρίζεται σωστά τον προϋπολογισμό της.

Στο ίδιος μήκος κύματος και η ολλανδική «De Morgen» η οποία δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Πιθανή μια αναδιάρθρωση για την Αθήνα», το οποίο επιχειρηματολογεί για το ενδεχόμενο μιας υπό όρους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος αρκείται προς το παρόν να επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έχει λάβει παράταση δύο ετών για να υλοποιήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο άρθρο, τέλος, υπογραμμίζεται και η δύσκολη πολιτική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Αγκελα Μέρκελ, καθώς βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ