Περιορισμούς στα «κόφι σοπ» βάζει η Ολλανδία - iefimerida.gr

Περιορισμούς στα «κόφι σοπ» βάζει η Ολλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την απαγόρευση της αγοράς κάνναβης από τους τουρίστες ενώ σκοπέυει να θέσει περιορισμούς και στους Ολλανδούς χρήστες. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες με βασικό σκοπό να μειωθεί ο ναρκοτουρισμός.

Με τα νέα μέτρα τα κόφι σοπ θα λειτουργόυν σαν κλειστά κλαμπ το καθένα εκ των οποίων θα μπορεί να έχει 1.500 μέλη. Για να γραφτεί κάποιος θα πρέπει να είναι ενήλικας Ολλανδός και θα πρέπει να γραφτεί για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η Ολλανδία είναι γνωστή για την ιδιαίτερα ανεκτική πολιτική της απέναντι στα "μαλακά" ναρκωτικά γεγονός που προσέλκυε μεγάλους αριθμούς τουριστών κάθε χρόνο. Η είδηση της απαγόρευσης δεν έγινε δεκτή από όλους και ιδιαίτερα στο Άμστερνταμ όπου λειτουργόυν 220 κόφι σοπ υπήρξαν αντιδράσεις. Το δημοτικό συμβούλιο εναντιώθηκε στην απόφαση αναφέροντας πως τα κόφι σοπ έιναι μέρος της κουλτούρας της πόλης αν και αναγνώρισε κάποιούς απ' τους λόγους τους οποίους επικαλείται η κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις αυτές πάντως δεν φαίνεται να απασχολούν το συντηριτικό κόμμα που με την στήριξη των ακροδεξιών, έχουν από καιρό εκφράσει τις προθέσεις τους για κλείσιμο των κόφι σοπ.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα τεθούν σε ισχύ σε κάποιες πόλεις μέχρι το τέλος του 2011, ενώ στο Άμστερνταμ και την υπόλοιπη χώρα, σταδιακά μέσα στο 2012

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ