Τα 39,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ζήτησε η Ισπανία - iefimerida.gr

Τα 39,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ζήτησε η Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 39,5 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ζήτησε και επίσημα η Ισπανία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σε συνέχεια της έγκρισης από την Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα του προγράμματος αναδιάρθρωσης των Bankia, NCG Banco, Catalunya Banc και Banco de Valencia, το Υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας ανακοίνωσε επίσημα ότι τα 36,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως η Bankia, με τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ να προορίζονται για τις λεγόμενες «κακές τράπεζες».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η Banco de Valencia θα πωληθεί και εν συνεχεία θα απορροφηθεί από την Caixabank, ενώ οι άλλες τρεις τράπεζες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν το ενεργητικό τους κατά τουλάχιστον 60% μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια ανέφερε ότι «Η έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσης των BFA/Bankia, NCG, Catalunya Banc και Banco de Valencia αποτελεί ορόσημο για την εφαρμογή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης και της Ισπανίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ