Στις 12 Δεκεμβρίου ανοίγει το twitter του Πάπα με όνομα λογαριασμού @pontifex - iefimerida.gr

Στις 12 Δεκεμβρίου ανοίγει το twitter του Πάπα με όνομα λογαριασμού @pontifex

Ετοιμάζεται το twitter του Πάπα Βενέδικτου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, ο λογαριασμός twitter του Πάπα Βενέδικτου του 16ου θα λειτουργεί επίσημα από τις 12 Δεκεμβρίου, την ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης.

Ο λογαριασμός θα έχει όνομα @pontifex και όπως εξηγούν ανώτεροι σύμβουλοι επικοινωνίας του Βατικανού «Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει 'πάπας', αλλά και 'δημιουργός γεφυρών'»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στο #askpontifex.

Στις 12 Δεκεμβρίου, το πρώτο tweet θα το στείλει ο ίδιος ο Πάπας, αλλά στη συνέχεια τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν.

Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες, ενώ παρόλο που προβλέπεται να αποκτήσει πολλούς followers, ο ίδιος δεν θα «ακολουθεί» κανέναν.

Η σελίδα θα είναι κίτρινη και λευκή, στα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο θα υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού και μία δική του. Το σχέδιο της σελίδας ενδέχεται να αλλάζει στη διάρκεια διαφορετικών θρησκευτικών εορτών ή όταν ο πάπας απουσιάζει από το Βατικανό σε ταξίδια.

Το Βατικανό ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο λογαριασμός του ποντίφικα να μην γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Μόνο ένας συγκεκριμένος υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται τα μηνύματα στο twitter.

«Η παρουσία του πάπα στο twitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα», σημείωσε ο Μπερκ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ