Μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατά της κυβερνητικής εγκυκλίου για την ιθαγένεια - iefimerida.gr

Μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατά της κυβερνητικής εγκυκλίου για την ιθαγένεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας για την χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς ζητά η ΔΗΜΑΡ μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε σε αυστηρό και οργισμένο ύφος.

«Καμία διαρροή ή φήμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει αναστολή εφαρμογής ψηφισμένου από την Βουλή Νόμου.
Δεν υπηρετείται η τήρηση της νομιμότητας όταν, χωρίς να υπάρχει δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα διατάξεων του Νόμου για την Ιθαγένεια, δίδεται εντολή αναστολής εφαρμογής του υπάρχοντος Νόμου. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει άμεσα να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιό του», αναφέρει η η ανακοίνωση.

Χθες το βράδυ και το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή, δείχνοντας μέσα από διαρροές, την αντίθεσή του για την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια είναι παράνομη και υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αναστέλλει τις όποιες διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας, ενώ, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη ζητήσει νέα νομοθετική ρύθμιση αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών έγινε γνωστή μέσω εγκυκλίου η οποία απεστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και με βάση αυτή καλούνται να μην δέχονται νέα αιτήματα για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, να μην εξετάζονται οι φάκελοι, αλλά και να μην ορκίζονται αλλοδαποί που ζητούν ή έχουν ήδη ζητήσει να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των άρθρων 1Α και 24 του ν. 3838/2010, παρακαλείσθε όπως αναστείλετε τη διαδικασία απονομής Ιθαγένειας ( υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια) όλων των σχετικών αιτήσεων που βασίζονται στα προαναφερθέντα άρθρα. Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε σχετικά τους Δήμους της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ