Ζωδιοανατροπές για όλη τη βδομάδα - iefimerida.gr

Ζωδιοανατροπές για όλη τη βδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκλειψη Ηλίου την 1 Ιουνίου αλλά και η εκκεντρική είσοδος του Δία στον Ταύρο κάνουν αυτήν τη βδομάδα να μοιάζει με μια μοιραία γυναίκα που μπαίνει απρόβλεπτα στη ζωή μας.

Kριός

Ο Deepak Chopra λέει ότι η ανταπόδοση είναι άμεσα ανάλογη της προσφοράς. Κοινώς, αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις. Και είναι απορίας άξιο πώς με τόσο μεγάλη συναισθηματική τσιγκουνιά έχεις το θράσος και νομίζεις ότι δικαιούσαι ένα πιο χαμογελαστό πρόσωπο στον έρωτα. Για ποιον έρωτα μιλάμε; Γι’ αυτόν που συστηματικά αποφεύγεις; Mε Αφροδίτη και Άρη ακόμα για λίγο στον Ταύρο, μπορείς να επωφεληθείς και να κοιτάξεις στα μάτια τους φόβους σου, μήπως και τους ξορκίσεις. Αν δεν θες άλλο τη στασιμότητα, βγες από τον βάλτο. Μόνος σου έχεις κολλήσει, μόνο εσύ μπορείς να «ξεκολλήσεις». Πάρ’ το όλο από την αρχή. Η εβδομάδα ξεκινάει δυναμικά και με πολλά γκάζια. Βρες το θάρρος να πεις «εδώ ήμουν λάθος αλλά είμαι πρόθυμος/η να το διορθώσω». Τα οικονομικά σου σε ζορίζουν, αλλά μέσα στο γενικό ζόρι δεν μπορείς να καταλάβεις τι σε ζορίζει περισσότερο, τα οικονομικά, ο εαυτός σου ή η γενική κατάσταση (μπάχαλο).

Ταύρος

Η πραγματικότητα, λένε, είναι θέμα ερμηνείας. Εσύ, πάλι, ερμηνεύεις τις καταστάσεις όπως σε συμφέρει και επειδή τον τελευταίο καιρό σε «παίρνει», οι ερμηνείες σου έχουν το χρώμα της ασάφειας. Οκ, αρκεί να μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και πίσω από τα συναισθήματά σου. Ο στίχος από το τραγούδι «Δεν σε συγχωρώ, από φόβο χάσαμε» σου ταιριάζει γάντι. Κρίμα είναι όμως να χάσεις από φόβο. Ειδικά τώρα που ο Άρης και η Αφροδίτη στο ζώδιό σου σου δίνουν φτερά για να πετάξεις και εσύ κολλάς σε κάτι μικρές ασήμαντες λεπτομέρειες. Προσπάθησε οι κινήσεις σου να έχουν περισσότερη έμπνευση παρά πανικό. Στις 5/6 έρχεται ο Δίας και είναι εκλεκτός μουσαφίρης. Γι’ αυτό βγάλε από τη ναφθαλίνη τα προικιά σου, αέρισε τα κοπανέλια και ετοιμάσου για τη μεγάλη γιορτή!

Δίδυμος

Η έκλειψη Ηλίου την 1 Ιουνίου θα φέρει αλλαγές. Και αυτό σε τρομάζει γιατί κάθεσαι δίπλα στην αλλαγή και λες «Θέλω τώρα να μου συμβεί αυτό;». Με τέτοιες ερωτήσεις δεν πας μπροστά. Θέλεις δεν θέλεις, θα σου συμβεί, οπότε χαλάρωσε για να το απολαύσεις. Το ξέρεις πολύ καλά ότι η αλήθεια βρίσκεται πέρα από το εγώ σου. Το τελευταίο διάστημα όλα ξεκινούν από εσένα και καταλήγουν σε εσένα, όσο κι αν επιμελώς το κρύβεις. Καλό θα ήταν να μετακινηθείς λίγο από το εγώ σου, αλλά και να βγάλεις από την καρδιά σου το συρματόπλεγμα και να την αφήσεις ελεύθερη να εκφράσει τις επιθυμίες της. Τόσον καιρό το έχεις καραμπλοκάρει το συναίσθημα και δεν ξέρεις πια από ποια πλευρά χτυπάει η καρδιά. Και ενώ τα σχέδιά σου έχουν πάρει μπροστά και το διάστημα αυτό η τύχη σε πηγαίνει, εσύ μόνος σου μπλοκάρεις τις εξελίξεις. Ο Ερμής στις 3/6 στο ζώδιό σου λέει να βάλεις το ψύχραιμο πόδι σου πάνω στα ταραγμένα φρένα σου. Γκέγκε;

Καρκίνος

Έχεις αποφασίσει ότι δεν θέλεις πια να είσαι κλεισμένος στο καβούκι σου, ότι θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός, πιο χαλαρός και κυρίως πιο ζαμανφού. Και ενώ τα έχεις αποφασίσει όλα τα παραπάνω, πας και κάνεις ακριβώς τα αντίθετα, και θέλεις να τα ελέγχεις όλα, πρόσωπα και καταστάσεις, ακόμα και το μέλλον. Και ενώ εσύ κάνεις σχέδια (χωρίς τον ξενοδόχο), το μέλλον σού βγάζει γουστόζικα τη γλώσσα. Με τις απανωτές εκλείψεις και κυρίως με την ηλιακή την 1/6 το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πεις το «πάτερ ημών» τρεις φορές από μέσα σου και να είσαι πολύ έντιμος με τα συναισθήματά σου. Εκεί δηλαδή που παίζεται το συναίσθημα οφείλεις να είσαι συνεπής. Γιατί και εκεί κοιτάς κυρίως τις κακοτεχνίες, όχι όμως το θαύμα. Όλα, αγαπητέ Καρκίνε, είναι θέμα ερμηνείας, αυτό που έλεγε και η Έμιλι Ντίκινσον: Ο άλλος τρόπος να βλέπεις τα πράγματα. Άλλαξε τον τρόπο σου, αν δεν θέλεις να δεις τον τοίχο να σε πλησιάζει ανησυχητικά.

Λέων

Το επαγγελματικό καζάνι βράζει. Σίγουρα κάτι μαγειρεύεται. Αν τώρα θα βγει νόστιμο ή εντελώς άνοστο, δεν έχεις ιδέα. Όχι γιατί δεν είσαι παρών στα μαγειρέματα, αλλά γιατί τελικά βάλανε κι άλλοι το χεράκι τους στην εκτέλεση της δικής σου συνταγής. Ναι, νιώθεις ότι δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων και αυτό για ένα Λιοντάρι δεν είναι παρά ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Αυτό που όμως τώρα πρέπει να κάνεις, δεν είναι να βρεις ποιος και γιατί σε χτύπησε, αλλά να μην επιτρέψεις να ξανασυμβεί. Τουτέστιν, οριοθετήσου από την αρχή και μην επιτρέψεις σε κανέναν επίδοξο κομμωτή να μάθει πάλι πάνω στο κεφάλι σου. Στον έρωτα οφείλεις να μετακινηθείς απ’ όλα τα αδιέξοδά σου. Οι προβληματικές καταστάσεις δεν λύνονται απλά με το να τις κοιτάς. Τα πράγματα ζητούν αποκλιμάκωση και δράση.

Παρθένος

Τα πράγματα κάπως έχουν ξεμπλοκάρει, αλλά εσύ από το πολύ τσοκομπλόκο δεν μπορείς να καταλάβεις αυτήν τη μικρή αισιόδοξη αλλαγή και κάθεσαι σαν τη μικρή Ελένη και κλαις γιατί δεν σε παίζουν οι φιλενάδες σου. Δηλαδή στο ασήμαντο δίνεις τροφή και στο σημαντικό γυρνάς την πλάτη. Η έκλειψη ηλίου την 1/6 σου θυμίζει ότι οι βασικές ανάγκες σου δεν θέλουν μελέτη, θέλουν τροφή. Άφησε κατά μέρος την ενδοσκόπηση και τα φιλοσοφικά και πιάσε τα πράγματα από την αρχή τους, με σκοπό σιγά σιγά να αρχίσεις να ξετυλίγεις το κουβάρι που ακούει στο όνομα συναίσθημα. Ο Δίας από τις 5/6 στον Ταύρο βγάζει την επιθυμία σου για ένα ταξίδι. Δεν θέλεις μόνο να γνωρίσεις καινούργια μέρη, θέλεις να γνωρίσεις και καινούργιους ανθρώπους και συνήθειες. Pas mal, προχώρησε λοιπόν με βήματα αποφασιστικά και σταθερά.

Ζυγός

Το συναίσθημα έχει την τιμητική του αυτήν τη βδομάδα. Ακόμα και σε εκείνα τα πράγματα που δεν τσούλαγαν, τώρα τους έχεις βάλει ροδάκια και πηγαίνουν! Δεν δέχεσαι δηλαδή τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των ονείρων σου. Ναι, αυτό που σε πηγαίνει είναι το όνειρο και όχι η πραγματικότητα. Μην τα πολυψάχνεις, όμως, ό,τι κι αν σε πηγαίνει, σημασία έχει που προχωράς και επιτέλους πήρες αποφάσεις και κάνεις βήματα. Με Άρη και Αφροδίτη στον Ταύρο αλλά και με τον Δία στις 5/6 στο ίδιο ζώδιο, δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω, και όταν λέμε τίποτα εννοούμε ούτε σκόνη. Αρπάζεις τις ευκαιρίες και τις καταστάσεις και τα οικονομικά σου σε νοιάζουν και σε κόφτουν, αφού το χρήμα νιώθεις ότι είναι το όχημα που θα σου επιτρέψει να υλοποιήσεις τα μεγάλα σου σχέδια. Δεν έχεις κι άδικο, αλλά όσο μικρότερες είναι οι προσδοκίες τόσο μικρότερες είναι και οι απογοητεύσεις.

Σκορπιός

Σήμερα ο Άρης στον Ταύρο, σου κάνει λίγο το νεύρο κουρέλι (κρόσι σωστό) γιατί δεν μπορείς άλλο να περιμένεις. Σου τάζουν και σου τάζουν, μετά έρχονται τα Σ/Κ γεμάτα προσδοκίες, εσύ τα περνάς στον καναπέ βλέποντας Dancing with the stars, μετά ξυπνάς συφιλιασμένος και «τίποτα», λες, «δεν έγινε». Και ποιος φταίει που τα πράγματα δεν προχωράνε; Μήπως το κεφάλι σου και μόνο το κεφάλι σου; Για να προχωρήσουν τα πράγματα, αγαπητέ μου Σκορπιέ, πρέπει κάτι να κάνεις, ας πούμε να βγεις έξω, να γίνεις πιο κοινωνικός και να αφήσεις τα ναι μεν αλλά τα μαλλιά μου είναι άλουστα, περιμένω να μακρύνει η φράντζα και άλλες φαιδρές δικαιολογίες. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο και τον Δία στις 5/6 να μπαίνει στο ίδιο ζώδιο, ο μεγάλος έρωτας είναι στην πόρτα σου, γι’ αυτό φρόντισε όταν σου χτυπήσει την πόρτα να είσαι έτοιμος/η να ανοίξεις, ακόμα και αν φοράς robe de chambre ή τίποτα (ακόμα καλύτερα).

Τοξότης

Τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν και για να προχωρήσουν πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς και εσύ, γιατί όσο μουλαρώνεις δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα. Η έκλειψη την 1/6 σε βάζει να μετακινηθείς. Όσο το κάνεις με περισσότερο κέφι και στυλ και σταματήσεις να είσαι ο «μουτρωμένος» του ζωδιακού τόσο πιο καλά θα περάσεις. Αφού άλλωστε καιρό τώρα δεν περνάς καλά μέσα στην καθημερινότητά σου γιατί σε πιάνει τρόμος να την αλλάξεις; Ο Δίας στον Ταύρο από τις 5/6 έρχεται να σε βοηθήσει να καταλάβεις την αξία της μετατόπισης αυτής. Δηλαδή, αν μέσα σου αισθανθείς την ανάγκη, τότε θα βρεις και τη λύση. Μη φοβάσαι πάντως το σύμπαν, είναι σοφό, αρκεί να το εμπιστευτείς και να αφήσεις λίγο το χέρι σου που σφίγγει πολύ δυνατά τα πρέπει και να αφήσεις να μπει έστω και από τη χαραμάδα το αυθόρμητο «θέλω».

Αιγόκερως

Επιτέλους, νάρκωσες κάπως τη λογική σου και άφησες τον αυθόρμητο εαυτό σου να δράσει. Είναι κρίμα που έχεις βγάλει το μικροσκόπιο και όλα τα βάζεις από κάτω και μετά τα ερμηνεύεις. Είναι καλύτερα αυτό το διάστημα να ζεις χωρίς να σκέφτεσαι, απλά να επιτρέπεις στην ύπαρξη να κάνει εκείνη παιχνίδι για σένα. Η έκλειψη Ηλίου την πρώτη μέρα του Ιουνίου σε βοηθά να ξεσφίξεις το λουρί των πρέπει. Η Αφροδίτη στον Ταύρο και ο Άρης σε κάνουν ακαταμάχητο με έναν τρόπο που σχεδόν σ’ αιφνιδιάζει. Να είσαι έτοιμος για έναν ερωτισμό που θα σε καταπλήξει. Ναι, έχεις ανάγκη και τις εκπλήξεις και το παντεσπάνι της ζωής, ακόμα και όταν ο λαός πεινάει.

Υδροχόος

Αυτή την εβδομάδα βγάζεις τα γυαλιά της ωραιοποίησης και βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, όχι ότι σου αρέσει αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν έχεις ψευδαισθήσεις. Έτσι είναι τα πράγματα και οφείλεις να δεις τι θα κάνεις μ’ αυτά που σε πιέζουν περισσότερο: οικονομικά και οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση τη στασιμότητά σου να την κάνεις δράση. Όχι ότι θα μοιράζεις αριστερά δεξιά το βιογραφικό σου, αλλά ό,τι μπορεί να αλλάξει μέσα στη δουλειά και ξεκινάει από εσένα έχεις αποφασίσει να το πας μέχρι τέρμα. Η έκλειψη ηλίου στον πέμπτο ηλιακό σου οίκο την 1/6 σε κάνει πιο αποφασιστικό στα συναισθηματικά σου. Ό,τι δεν αντέχεις έχεις τώρα το κουράγιο να το τζάσεις και ό,τι έχει τελικά αξία έχεις αποφασίσει να του δώσεις τροφή για να δουλέψει, να μεγαλώσει, να ωριμάσει. Εύγε. Ο Δίας πάντως στον Ταύρο από τις 5/6 και για έναν χρόνο περίπου είναι καλά νέα, που σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σου αλλάζει θετικά. Ακολούθησε αυτή την αλλαγή και δεν θα χάσεις.

Ιχθύες

Οι επιθυμίες αναβλύζουν ελεύθερες και τα θέλω σου σαν μάντρα πηγαίνουν και έρχονται μέσα στο μυαλό σου. Δεν θα ησυχάσεις (πράγματι) αν δεν πας προς το μέρος των επιθυμιών σου, εκεί δηλαδή που αναβλύζει ελεύθερος ο αυθόρμητος εαυτός σου. Μais oui, βαρέθηκες πια να είσαι το καλό παιδί του ζωδιακού. Νισάφι. Η έκλειψη Ηλίου την 1/6 στους Διδύμους σε αφορά και σε βάζει να τραβήξεις αποφασιστικά το τσιρότο, όσο κι αν αυτό πονάει. Βαρέθηκες τα «σιγουράκια» που τελικά σε καταπιέζουν και θέλεις να βουτήξεις και πάλι στον ωκεανό των ευκαιριών. Δηλαδή ένα κομμάτι σου το θέλει και ένα άλλο φοβάται και σε κρατάει πίσω. Όμως με την Αφροδίτη στον Ταύρο και τον Δία να μπαίνει στο ίδιο ζώδιο στις 5/6 και να μένει εκεί για πολύ, το πιο σίγουρο να συμβεί είναι να προχωρήσεις μπροστά στο άγνωστο, ό,τι και αν σημαίνει αυτό (ακόμα κι αν χρειαστεί να αποχαιρετήσεις πρόσωπα και καταστάσεις που σε συντρόφευσαν για πολλά πολλά χρόνια). Τούτη πάντως την ώρα οι συναισθηματισμοί δεν βοηθάνε. Όσο πιο ακέραιος τόσο πιο κερδισμένος, να ποιο είναι το μότο σου για αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ