Γιούνκερ: Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων

Γιούνκερ: Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το πρόγραμμα επαναγοράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, εμφανίζεταο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους γερμανικούς Financial Times ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως «ο αποκλεισμός της "Grexit" είναι το πέρασμα στην έξοδο από την κρίση», και προσέθεσε πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» ότι η χώρα θα τα καταφέρει, όπως έχει προγραμματιστεί, όσον αφορά την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Και γι' αυτό δεν πρόκειται να εμπλακεί, όπως λέει, σε «μη υγιείς εικασίες» περί αποτυχίας της διαδικασίας επαναγοράς.

Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup υπεραμύνεται των αποφάσεων που πήρε για την Ελλάδα το κονκλάβιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης λέγοντας ότι έτσι έρχεται πιο κοντά μια λύση για τη χώρα και ικανοποιείται ολόκληρη η Ευρωζώνη

Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ασκεί δριμεία κριτική στις δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, που υποστηρίζουν ότι η Γαλλία θα είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζονται τις σχέσεις των δύο χωρών, τόσο οι κυβερνήσεις όσο και τα κοινοβούλιά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ