Τα αναμενόμενα «ναι» και «όχι» της Γερμανικής Βουλής στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - iefimerida.gr

Τα αναμενόμενα «ναι» και «όχι» της Γερμανικής Βουλής στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίχως ανησυχία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ξεκίνησε η συζήτηση για τη νέα συμφωνία μείωσης-βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στη γερμανική κάτω βουλή-Μπούντεσταγκ, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους να δηλώνουν ανοικτά ότι θα υπερψηφίσουν το νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

Η προσοχή είναι πλέον στραμμένη στις διαρροές από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, στις ενστάσεις των Γερμανών βουλευτών σχετικά με τους ενεχόμενους στο πρόγραμμα κινδύνους και το ενδεχόμενο αποτυχίας του, αλλά και στην εκπεφρασμένη πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αποφάσεων.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την παρουσίαση των προτάσεων, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης» και επισημαίνοντας ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας όντως έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις:

«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τους Έλληνες... Οι ανισορροπίες δεκαετιών δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια.... Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης... αλλά μπορούν να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».

Τέλος, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας, η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση» και τώρα πρέπει να προχωρήσει με «πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ