Νεκρά ψάρια βάζουν σε κίνδυνο τις Φιλιππίνες - iefimerida.gr

Νεκρά ψάρια βάζουν σε κίνδυνο τις Φιλιππίνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες τόνοι νεκρών ψαριών ξεβράζονται τις τελευταίες μέρες σε λίμνη στις Φιλιππίνες βάζοντας ερωτηματικά σε τοπικές αρχές και επιστήμονες για την εξήγησή του. Σύμφωνα με τις αρχές 800 τόνοι «γαλατόψαρων» έχουν βρεθεί από την Παρασκεύη βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και απειλώντας σοβαρά τις τοπικές οικονομίες. [φωτογραφίες]

Το μεγαλύτερο ποσοστό των νεκρών «γαλατόψαρων» (milkfish) προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες της περιοχής μιας και το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Επιστήμονες που κλήθηκαν να εξηγήσουν το φαινόμενο θεωρούν ως πιο πιθανή αιτία την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που πιθανότατα μείωσε τα επίπεδα οξυγόνου στη λίμνη Ταάλ.

Οι ψαράδες της περιοχής προσπαθούν με τις βάρκες να περισυλλέξουν τα ψάρια τα οποία βρίσκονται σε αποσύνθες. Εκτός από την ανυπόφορη δυσωσμία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αναφέρει ο δήμαρχος του Τάλισει, μια από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από το γεγονός αυτό. Ηφαιστιολόγοι απ΄την πλευρά τους λένε πως το περιστατικό δεν σχετίζεται με την πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Ταάλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψάρια Φιλιππίνες Μανίλλα Ταάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ