Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, και η Ε.Ε. θα την χρηματοδοτήσει - iefimerida.gr

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, και η Ε.Ε. θα την χρηματοδοτήσει

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θετικά» βλέπει το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση αν η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν «με 43 δισ. ευρώ που θα δοθούν στη Ελλάδα που υποφέρει, θα μπορέσει να σωθεί και να παραμείνει στην ευρωζώνη», ο Μάριο Ντράγκι είπε την Παρασκευή στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe1 ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συμφωνία του Eurogroup, γιατί «θα κατεβάσει το ελληνικό χρέος σε ανεκτά επίπεδα και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και την οικονομική της πολιτική».

Και τόνισε ότι με τη συμφωνία οι εταίροι μας δεσμεύονται για τη συνέχιστη της χρηματόδοτησης αρκεί η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους: «Ένα σημαντικό και καθησυχαστικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η δέσμευση των ηγετών να παρέμβουν εκ νέου και να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση και μελλοντικά εάν η Ελλάδα φθάσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η απάντηση είναι θετική», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε πως «δεν έχουμε ακόμη ανακάμψει από την κρίση», εκτιμώντας ότι «η Ευρωζώνη θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο του 2013». Ο κ. Ντράγκι είπε πως οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να προχωρήσουν σύντομα στην υλοποίηση μίας τραπεζικής ένωσης, η οποία θα εφαρμοστεί σε όλες τις τράπεζες, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση του τομέα.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης «πρέπει να μάθουν να μοιράζονται κυριαρχία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, επιβάλλοντας δομικές μεταρρυθμίσεις, αν θέλουν να επιτευχθεί βαθύτερη ολοκλήρωση.

Τέλος, επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα κάνει «τα πάντα για να διαφυλάξει το ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ευρώ ΕΚΤ Ε.Ε. Μάριο Ντράγκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ