Οι Ισραηλινοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν ποτέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ισραηλινοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν ποτέ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στις επόμενες δεκαετίες η πλειοψηφία των επιβιώσαντων του Ολοκαυτώματος αναμένεται να εκλείψει. Στο Ισραήλ όμως, τη χώρα που πάσχει όσο καμία άλλη από το βάρος της μνήμης, με όλα τα κακά και καλά που συνεπάγεται αυτό το πάθος, πολλά εγγόνια επιβιώσαντων επιλέγουν να κάνουν τατουάζ τον δερματόστικτο αριθμό ταυτότητας που έφεραν στο χέρι τους οι πρόγονοί τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Velle, πολλοί είναι οι απόγονοι πρώην κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος, επιλέγοντας να φέρουν πάνω τους το επαίσχυντο σημάδι, σύμβολο της καταστροφής και των άρρηκτων δεσμών που αυτή γεννά.

Στους 190.000 ανέρχονται σήμερα οι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος που ζουν αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ – ένας αριθμός που μέχρι το 2025 θα έχει πέσει στις 46.000.

Οι Ισραηλινοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι Ισραηλινοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν ποτέ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Γερμανία τατουάζ ολοκαύτωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ