From Russia With Love - iefimerida.gr

From Russia With Love

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο βιβλίο ανακινεί την ιστορία του Roswell, προσφέροντας νέα και πολύ συναρπαστική τροφή στους απανταχού συνομωσιολόγους και ουφολόγους.

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, καθώς και για κάθε λογής ουφολόγο, ο όρος Area 51 παραπέμπει άμεσα στο επτασφράγιστο μυστικό της απαγορευμένης περιοχής στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Σε άλλους είναι γνωστό ως το συμβάν στο Roswell, μια πόλη που σήμερα φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μοτσαρέλας. Όμως, το Roswell έγινε γνωστό ως το σημείο όπου το 1947 υποτίθεται ότι ξεστράτισε ένας ιπτάμενος δίσκος, και όπου στη συνέχεια στήθηκε μια άκρως μυστική επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών και ενός καρβουνιασμένου εξωγήινου. Έκτοτε, το συμβάν έχει γεννήσει μια διόλου ευκαταφρόνητη βιομηχανία σουβενίρ, ένα μουσείο UFO, πάμπολλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και μπόλικη εκδοτική δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον των απανταχού συνομωσιολόγων έρχεται να γαργαλήσει ένα νέο βιβλίο. Στο «Area 51, An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base», η συγγραφέας Annie Jacobsen ισχυρίζεται ότι πίσω από τον μύθο του Roswell βρισκόταν ο Στάλιν, ο οποίος ανέθεσε στον ναζί γιατρό Mengele -aka «Άγγελος του Θανάτου»- τη δημιουργία γκροτέσκων πιλότων με σώμα 12χρονου παιδιού και χαρακτηριστικά εξωγήινου. Ο Στάλιν, σύμφωνα με την Jacobsen, ήλπιζε ότι όταν οι εξωγήινοι-μαϊμού προσγειώνονταν στις ΗΠΑ, θα δημιουργούσαν απόλυτο πανικό, παρόμοιο με αυτόν που είχε δημιουργήσει ο Orson Welles το 1938 όταν περιέγραφε με πειστικότητα αυτόπτη μάρτυρα την εισβολή Αρειανών σε ραδιοφωνική απόδοση του βιβλίου «Ο Πόλεμος των Κόσμων».

Από τον Σπύρο Πετρουνάκο

(Πηγή: The Telegraph)

www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/ufo/8512408/Roswell-was-Soviet-plot-to-create-US-panic.html)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο πολιτισμός εξωγήινοι roswell
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ