Αν δεν είχε σεισμούς, η Κρήτη θα ήταν Σαχάρα ή Σιβηρία - iefimerida.gr

Αν δεν είχε σεισμούς, η Κρήτη θα ήταν Σαχάρα ή Σιβηρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λέξη σεισμός φέρνει στο νου εικόνες καταστροφής και τραγωδίες. Αυτήν την άποψη ανατρέπει ένας καθηγητής Γεωλογίας που τονίζει ότι οι σεισμοί είναι εκείνοι που δίνουν ομορφιά στα τοπία, φέρνοντας ως παράδειγμα την Κρήτη.

«Όλη η ομορφιά της Κρήτης στηρίχθηκε στους σεισμούς» δηλώνει στο MadeinCreta ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας και συνεχίζει: «Θα μπορούσα να πω ότι ο σεισμός ευνόησε το νησί. Τις ομορφιές του, την ιδιαιτερότητά του όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο! Αλλιώς η Κρήτη θα ήταν Σιβηρία ή Σαχάρα, όπου δεν έχουμε σεισμούς. Είναι περιοχές επίπεδες χωρίς καμία ιδιομορφία χωρίς κανένα ενδιαφέρον».

Ο κ.Λέκκας δεν θεωρεί καταστροφική τη δράση των σεισμών, όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν κατάλληλα αντισεισμικά μέτρα. Αντίθετα, λέει, τον τρομάζουν αυτά που (δεν) κάνουμε εμείς οι ίδιοι: «Τα έργα των ανθρώπων κάνουν καταστροφικό το φαινόμενο αρκετές φορές. Ο σεισμός είναι όπως η βροχή. Χωρίς νερό δε θα υπήρχε ζωή. Όμως, όπως πάμε και χτίζουμε μέσα σε χείμαρρους, είναι επόμενο ότι σε πλημμύρα θα υπάρξουν καταστροφές» και εξηγεί ότι ο άνθρωπος πρέπει να προσαρμοστεί στο σεισμικό περιβάλλον: «Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον και να συνυπάρχουμε με όλα αυτά τα φαινόμενα και με τους σεισμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ