Πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας αναλαμβάνει την υπεράσπιση Καντάφι - iefimerida.gr

Πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας αναλαμβάνει την υπεράσπιση Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ρολάν Ντιμά επισκέφτηκε τη Λιβύη ως δικηγόρος, προκειμένου να εκπροσωπήσει τα θύματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, ενώ δήλωσε πως είναι προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τον Μουαμάρ Καντάφι στην περίπτωση που παραπεμφθεί στο δικαστήριο της Χάγης.

Ο 89χρονος Ντιμά, ο οποίος διετέλεσε ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Μιτεράν, δήλωσε πως είδε πολλούς πολίτες που έπεσαν θύματα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ σε νοσοκομείο, και σύμφωνα με όσα του είπαν γιατροί ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τις 20.000.

Το ΝΑΤΟ πάντως δηλώνει πως χτυπάει μόνο στρατιωτικούς στόχους και παρά τις επανηλλειμένες υποσχέσεις των κρατικών ΜΜΕ, οι ανταποκριτές δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Τρίπολη δεν έχουν δει ακόμα στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του λιβυκού καθεστώτος για πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς.

«Αυτή είναι μια βάρβαρη, βάρβαρη επίθεση ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος» δήλωσε ο Ντιμά σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε από οικογένειες, συγγενείες και υποστηρικτές των θυμάτων από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς. «Αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ για να διαπιστώσουμε μόνοι μας την κατάσταση που επικρατεί»

Ο Ντιμά μεγάλος αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως θα προετοιμαστεί να υπερασπιστεί τον ηγέτη της Λιβύης αν εκείνος αναγκαστεί να εμφανιστεί στο διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης, αν και χαρακτήρισε πως αυτό το σενάριο δν έιναι και πολύ πιθανό να συμβεί.

Αξιωματούχοι της Λιβύης δήλωσαν πως ο Ντιμά προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει λάβει χρήματα, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για πληρωμή του μελλοντικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Λιβύη Καντάφι Γαλλία Ρολάν Ντιμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ