Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης επαναβεβαιώνουν τη συμφωνία τους - iefimerida.gr

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης επαναβεβαιώνουν τη συμφωνία τους

Σαμαράς- Βενιζέλος-Κουβέλης επαναβεβαιώνουν τη συμφωνία τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση, στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup και της νέας περιόδου που αυτή σηματοδοτεί, αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση την Τετάρτη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, για να συζητήσουν όλοι μαζί τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και τους όρους που θα καταστήσουν καλύτερη τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Ο επαναπροσδιορισμός της κυβερνητικής στρατηγικής και η αντιμετώπιση των όποιων δυσλειτουργιών έχουν διαπιστωθεί ως τώρα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Επίσης, στο τραπέζι θα «πέσει» πιθανότατα και η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της εννιαμελούς επιτροπής συντονισμού του κυβερνητικού έργου, η δημιουργία της οποίας είχε πρωτοσυζητηθεί την προγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των κατ' ιδίαν συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς,

Την επιτροπή αυτή, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, θα απαρτίζουν τρία μέλη από το κάθε κόμμα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και κύριο στόχο θα έχει την αποφυγή αρρυθμιών και προβλημάτων παρόμοιων με αυτών που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ως τώρα.

Η ατζέντα της συνάντησης ενδέχεται να περιλαμβάνει και τον ανασχηματισμό, δίχως, όμως να αναμένεται να συζητηθούν συγκεκριμένα ονόματα.

Πάντως, η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα γίνει στη σκιά της άποψης που εξέφρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διευρυμένου οργάνου του ΠΑΣΟΚ (κοινοβουλευτική ομάδα-πολιτική γραμματεία-οργανωτική γραμματεία), περί ανάγκης επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων.

«Γκάζια» Σαμαρά προς υπουργούς

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα συγκληθεί στη μία το μεσημέρι.

Δεδομένου ότι από εδώ και πέρα το βάρος πέφτει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στην ανάπτυξη, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σκληρά στην κατεύθυνση αυτή, ενώ σίγουρο θεωρείται ότι θα γίνει εκτεταμένη αναφορά στην απόφαση του Eurogroup.

Σαμαράς: Η απόφαση του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την αναγέννηση της χώρας

Την Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός σε δημόσια δηλωσή του χαιρέτησε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, αναλύοντας τα θετικά της στοιχεία και τονίζοντας πως η απόφαση παραμερίζει τα όσα ανέκοπταν την μέλλον της χώρας, όπως τα μεγάλα χρέη, τους μεγάλους τόκους, το φόβο της εξόδου από το ευρώ και ανοίγει το δρόμο για την αναγέννησή της.

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθεί εφεξής, εκθέτοντας τις προτεραιότητες του που δεν είναι άλλες από την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και συνεπώς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του, ο κ. Σαμαράς εξήρε τη σημασία της ενότητας λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο όπλο μας για να βγούμε από την κρίση, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη «για την καθοριστική συμμετοχή τους στην προσπάθεια και για την πολύτιμη συμπαράστασή τους. Ιδιαίτερα σε ώρες δύσκολες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ