Μέρκελ: Θα ήταν ανεύθυνο να μην δίνονταν τα χρήματα στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Μέρκελ: Θα ήταν ανεύθυνο να μην δίνονταν τα χρήματα στην Ελλάδα

Μέρκελ: Θα ήταν ανεύθυνο να μην δίνονταν τα χρήματα στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας, παράλληλα, πως έχει μελετήσει λεπτομερώς όλες τις πιθανές συνέπειες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και η χώρα να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ.

Τις δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών που συμμετείχαν σε αυτή, έκανε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Στην ίδια συνεδρίαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ κάποιων εκ των βουλευτών με θέμα τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρεται να δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)».

Σύμφωνα με βουλευτές, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα επιθυμούσε η συζήτηση στη Βουλή για την Ελλάδα να διεξαχθεί την Πέμπτη, αλλά θεωρεί κατανοητό εάν μετατεθεί για την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ