Συνταγή για μους σοκολάτας, η αυθεντική - iefimerida.gr

Συνταγή για μους σοκολάτας, η αυθεντική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο εύκολο γλύκισμα του χειμώνα, γευστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ. Περιέχει λίγο βούτυρο και ζάχαρη και δεν βαραίνει. Η επιτυχία του εξαρτάται από το πόσο ποιοτική είναι η σοκολάτα που αγοράζετε. Μην πάρετε κάτι πρόχειρο, ψάξτε το, δεν είναι ακριβά τα 300 γραμμάρια που απαιτεί αυτή η θεϊκή συνταγή.

Υλικά

300 γραμμάρια σοκολάτα Orinoco ή Cuana ή ό,τι καλύτερο προκύψει

45 γραμμάρια βούτυρο

6 αυγά

Λίγο αλάτι

90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική λευκή

1 μύτη της κουταλιάς νεσκαφέ

Εκτέλεση

1. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και βάλτε την να λυώσει σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

2. Χωρίστε τον κρόκο από τα ασπράδια

3. Χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους και προσθέστε τα απαλά στο μείγμα σοκολάτας που έχει λιώσει

4. Προσθέστε το αλάτι, τον καφέ και τη ζάχαρη στη σοκολάτα

5. Χτυπήστε έντονα τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα

6. Προσθέστε τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ενσωματώστε την στο σύνολο τρυφερά, με απαλές κινήσεις, με μια σπάτουλα

7. Βάλτε τη μους σε μικρά ποτηράκια ή μπολάκια, ατομικά κατά προτίμηση.

8. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες πριν τα σερβίρετε

Οταν η μους βγει απο το ψυγείο μπορείτε να στολίσετε την επιφάνειά της με ό,τι έχετε πιο ωραίο σπίτι σας ή με ό,τι σας ταιριάζει στη γεύση.

Εγώ θα έβαζα λίγο ξύσμα περγαμόντο γλυκό, ξύσμα από τη σοκολάτα, μια λωρίδα πορτοκάλι ζαχαρωτό, δύο φυλλαράκια μέντας, μια φράουλα, λίγη σαντιγί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ