Παπακωνσταντίνου: "Εξασφαλισμένη η 5η δόση" - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: "Εξασφαλισμένη η 5η δόση"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να 'καταλαγιάσει' τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον κίνδυνο μη εκταμίευσης της πέμπτης δόσης, που θα σήμαινε αυτόματα στάση πληρωμών για την χώρα, πασχίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που δεν σταμάτησε τις επαφές του με την τρόικα καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.Στην αρχή ήταν η παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο του Mega το Σάββατο, όταν 'τα έβαλε' με τον ανταποκριτή του καναλιού στις ΗΠΑ Μιχάλη Ιγνατίου και τις 'υποτιθέμενες' κατά τον ίδιο πηγές του ΔΝΤ που υποστήριζαν πως η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε κανέναν δημοσιονομικό στόχο. Εκεί, επανέλαβε και όσα είχε πει εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό λίγη ώρα αφού είχε ολοκληρωθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή. Την εκτίμησή του δηλαδή ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης θα γίνει.

Αργά χθες το απόγευμα, επανήλθε, με μία ανακοίνωσή του, με την οποία εξέφραζε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να ανάψει το 'πράσινο φως' για την εκταμίευση της δόσης από το ΔΝΤ.

«Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες μέρες» υποστήριξε, έχοντας προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του και την αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που -μετά τα τελευταία σενάρια περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή- αναμένεται θυελλώδης. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βέβαια, παραμένουν στα 'κεραμίδια', είτε επειδή διαφωνούν με τα νέα μέτρα που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, είτε επειδή τα 'μαθαίνουν από τις εφημερίδες' όπως λένε, και καλούνται να τα υποστηρίξουν χωρίς να έχουν την παραμικρή ενημέρωση, πόσο μάλλον πεποίθηση ότι θα οδηγήσουν την χώρα σε έξοδο από την κρίση. Τούτων δοθέντων, το να γνωρίζουν τουλάχιστον ότι θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του ελληνικού δανείου, είναι κάτι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ