Η Μέρκελ αυξάνει τις γερμανικές συντάξεις, ενώ απαιτεί μείωση των ελληνικών - iefimerida.gr

Η Μέρκελ αυξάνει τις γερμανικές συντάξεις, ενώ απαιτεί μείωση των ελληνικών

Γενναίες αυξήσεις στις γερμανικές συντάξεις σχεδιάζει η Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μεγαλύτερη αύξηση από το 1993 σχεδιάζει να δώσει η συντηρητική κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ σε 20 εκατομμύρια γερμανούς συνταξιούχους μέσα στην επόμενη τετραετία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Την ίδια ώρα που οι χώρες της Ευρώπης που μαστίζονται από την κρίση καλούνται να κάνουν όλο και πιο δραστικές περικοπές στις ήδη μειωμένες συντάξεις που χορηγούν, η Γερμανία φροντίζει να ενισχύσει τους δικούς της συνταξιούχους. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Η συντηρητική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την Ανατολική Γερμανία. Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει μεταξύ άλλων η Bild. Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, ενώ μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 2,55% θα τους δοθεί το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ