Αγανακτισμένοι μετά... μουσικής απόψε στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Αγανακτισμένοι μετά... μουσικής απόψε στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκεντρώθηκαν ξανά σήμερα το απόγευμα οι «αγανακτισμένοι» του Συντάγματος μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στην αποψινή διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και οι γνωστοί καλλιτέχνες Σταμάτης Κραουνάκης και Γιάννης Κότσιρας. Ο πρώτος μάλιστα έγραψε και το τραγούδι «κατσαρόλα» ειδικά για τους «αγανακτισμένους». Είναι η έκτη μέρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία του κινήματος «αγανακτισμένων» πολιτών.

(Ακούστε το τραγούδι στο τέλος του κειμένου)

Στο μεταξύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ήταν οι "αγανακτισμένοι" που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, αφού οι εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι παραβρέθηκαν συνολικά από 70.000 έως 100.000 πολίτες!

Η συγκέντρωση ήταν πιο πυκνή από ποτέ, καθώς χθες, Κυριακή, είχε δοθεί πανευρωπαϊκό ραντεβού σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Απέναντι από τη Βουλή υπήρχε παλμός, πολλοί χόρευαν, άλλοι χτυπούσαν κατσαρόλες, ενώ ρυθμικά το ένα σύνθημα διαδεχόταν το άλλο.Οι περισσότεροι διαδηλωτές ήταν νέοι, ενώ στη συγκέντρωση έδωσαν βροντερό «παρών» και μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους αλλά και απόμαχοι της ζωής.

Οι διαδηλωτές πάντως παρέμειναν στο Σύνταγμα μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό το κέντρο από την οδό Ξενοφώντος έως τη λεωφόρο Αμαλίας και να σημειωθούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Μετά τις 7:00 όμως οι δρόμοι άνοιξαν και οι διαδηλωτές που παραμένουν στο Σύνταγμα είναι εκείνοι που διαθέτουν σκηνές.

Χθες πάντως όλη η Ευρώπη βγήκε στις πλατείες, καθώς πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου συγκεντρώθηκαν σε πλατείες 100 ευρωπαϊκών πόλεων σε 26 χώρες. Συντονίστηκαν μέσω των social media, όπως το Facebook και το Twitter, και κατέβηκαν στις πλατείες για την «Ευρωπαϊκή Επανάσταση», όπως την αποκαλούν. "Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω, για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή". Μέσω της ιστοσελίδας «Ευρωπαϊκή Επανάσταση», που δημιούργησαν στο Facebook Έλληνες και Ισπανοί, οι Ευρωπαίοι κλήθηκαν να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στις κεντρικές πλατείες των ευρωπαϊκών πόλεων. «Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα, που αριθμεί περισσότερα από 70.000 μέλη.

Εντωμεταξύ, σαφείς αποστάσεις από τις επικριτικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου για το κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υποστηρίζοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι συγκεκριμένες ιδεολογίες στο Πολυτεχνείο θεωρούσαν ότι εκείνο το κίνημα ήταν προβοκατόρικο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες «δείχνουν πραγματικά ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου σήμερα», ενώ συμπλήρωσε πως «ακόμα και η μόδα των νέων τεχνολογιών είναι ιδεολογία». Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε την άποψη ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες έχουν ιδεολογικά κίνητρα όταν κατεβαίνουν στους δρόμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ