Ξεκίνησε στο Κατάρ η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή - iefimerida.gr

Ξεκίνησε στο Κατάρ η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Ξεκίνησε στο Κατάρ η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε σήμερα στη Ντόχα του Κατάρ, η 18η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό εκπομπής αερίων που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η διάσκεψη θα κρατήσει δύο εβδομάδες και σε αυτήν συμμετέχουν εκπρόσωποι 190 χωρών.

Η διάσκεψη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στις 7 Δεκεμβρίο, ωστόσο στις 4 Δεκεμβρίου, θα φτάσουν στο Κατάρ 100 υπουργοί για να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες άρχισαν το 1995, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών,

Ο Αμπντουλάχ αλ-Ατίγιαχ, πρόεδρος της διάσκεψης, υπουργός του Κατάρ επεσήμανε ότι: «Είναι μια διάσκεψη ουσιαστικής σημασίας»

Στη διάρκεια της διάσκεψης θα συζητηθεί η δεύτερη πράξη του πρωτοκόλλου του Κιότο, το προσχέδιο των βασικών αρχών μιας συνολικής συμφωνίας μέχρι το 2015 καθώς και η παροχή οικονομικής βοήθειας στις πιο ευάλωτες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ