Ρένα Δούρου: Ανίκανη η κυβέρνηση Σαμαρά – Πήγε χωρίς στρατηγική στη Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Ρένα Δούρου: Ανίκανη η κυβέρνηση Σαμαρά – Πήγε χωρίς στρατηγική στη Σύνοδο Κορυφής

Ρένα Δούρου: Ανίκανη η κυβέρνηση Σαμαρά – Πήγε χωρίς στρατηγική στη Σύνοδο Κορυφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου για τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντάς την «άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις».

«Χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό» αναφέρει η κυρία Δούρου που συμπληρώνει:

«Ότι δηλαδή δεν διαθέτει καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα. Πήρε μέρος στη Σύνοδο χωρίς να έχει διαμορφώσει σαφή στρατηγική μετώπων με άλλες χώρες προκειμένου να αποτραπούν οι διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις (σε ό,τι αφορά το αγροτικό και το ταμείο συνοχής). Εξελίξεις για τις οποίες εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τη στρατηγική της».

Η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, αποδεικνύεται ανίκανη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί το συμφέρον της χώρας και εγκαταλείπει τις τύχες της στα χέρια άλλων χωρών και κυβερνήσεων» και πως η in extremis συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλ. Γιουνκέρ στο περιθώριο της Συνόδου, δεν μπορεί να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα μιας κρίσης που βαθαίνει με ένα μη βιώσιμο χρέος και μια καλπάζουσα ύφεση, «τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά και αποζητά ριζική αντιστροφή πολιτικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ