Την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου ζητά ο Θ.Πάγκαλος - iefimerida.gr

Την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου ζητά ο Θ.Πάγκαλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρότασή του για ψήφιση νέου εκλογικού νόμου εδώ και τώρα, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής» και προσθέτοντας πως «θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί»...

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, θα πάμε σε ακυβερνησία, που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών, το Δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», τονίζει σε συνέντευξή του στο 'Εθνος της Κυριακής' ο κ.Πάγκαλος. Μιλώντας για τον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνει πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης», τότε θα πρέπει «να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση». Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ένταξης εξωκοινοβουλευτικών στελεχών στο υπουργικό συμβούλιο, υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφεθεί η άσκηση της εξουσίας σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, παραδεχόμενος πάντως, πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.

Προσδιορίζοντας τα διλήμματα, τους κινδύνους, αλλά και την κρισιμότητα της κατάστασης, ο κ.Πάγκαλος επιτίθεται με σφοδρότητα σε όσους διακινούν σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής της στη δραχμή, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε πίσω στον ...χειμώνα του 1941. «Μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια», λέει, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας. Επικριτικός και απέναντι στους 'αγανακτισμένους πολίτες' που κατακλύζουν τις πλατείες της χώρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σημειώνει πως η διαμόρφωσν ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα 'like' και τα 'unlike' στο Facebook.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ