Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και νέα συνάντηση με Σαμαρά - iefimerida.gr

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και νέα συνάντηση με Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πρόσκληση για κατ' ιδίαν συνάντηση προτίθεται να απευθύνει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ο τελευταίος θα επιχειρήσει να αναδείξει τα σημεία στα οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συγκλίνουν, με πρώτο και καλύτερο εκείνο των αποκρατικοποιήσεων. Η νέα συνάντηση θα γίνει –εφόσον αποφασιστεί- εν γνώσει της τρόικας, προκειμένου σε περίπτωση που συμφωνήσουν, η 'κοινή θέση' των δύο να έχει την έγκριση των δανειστών.

Κατά τα λοιπά, μετά το 'βατερλώ' του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών την Παρασκευή, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, με τον πρωθυπουργό να πρέπει να ξεπεράσει τον κάβο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, κυρίως όμως αυτόν της νέας συμφωνίας με τους δανειστές μας. Με το δημοψήφισμα να παραμένει στο τραπέζι, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, της οποίας θα έχουν προηγηθεί δύο κρίσιμες για την Ελλάδα συνεδριάσεις του Eurogroup.

Εντωμεταξύ, με την ρητή του αναφορά στην 'κυβερνητική συνεργασία' στην οποία παραμένει ανοιχτός, όπως είπε στις δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής, ο κ.Παπανδρέου προανήγγειλε ουσιαστικά την συμμετοχή τεχνοκρατών, κοινής αποδοχής αν αυτό καταστεί εφικτό, στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα ορίσει αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, εφόσον βεβαίως δεν προηγηθούν εξελίξεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Εξάλλου, στις εισηγήσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι απόψεις περί δομικού ανασχηματισμού που θα υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ -παρά τις αντιδράσεις που μπορεί αυτό να προκαλέσει στο εσωτερικό της ΚΟ του- και θα επιχειρεί να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό. Ο πρωθπουργός μάλιστα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο συγκρότησης μίας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, με κάποιους εξ αυτών να καταλαμβάνουν θέσεις – 'κλειδιά' για την πορεία της χώρας, όπως την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Σε τέτοιες θέσεις, ο πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον απειλές για εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ασφαλώς εκείνο του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου, ενώ φέρονται να προκρίνονται και προσωπικότητες του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου, όπως οι κ.κ.Ταμβακάκης, Ράπανος, Παντελάκης, Καραμούζης, Στουρνάρας και Θεοδωρόπουλος. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν είναι λίγα τα στελέχη που διαμηνύουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι τυχόν συμμετοχή τους στο νέο σχήμα εξαρτάται απολύτων από το το είδος του υπουργικού συμβουλίου που θα σχηματιστεί. Όσο για το τελευταίο, λέγεται ότι δεν θα περιλαμβάνει περισσότερα από 30 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ