Τι λέει ο γερμανικός τύπος για ένα πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2015 - iefimerida.gr

Τι λέει ο γερμανικός τύπος για ένα πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άκαρπο Eurogroup και το σενάριο για μελλοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους πρωταγωνίστησαν για δεύτερη ημέρα στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει την Αθήνα με περισσότερα χρήματα.

Η ώρα της αλήθειας, την οποία βλέπει ο Στάινμπρουκ να φτάνει τώρα, έχει ξεκινήσει προ πολλού. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς μαζική οικονομική βοήθεια αν πρόκειται να μην χρεοκοπήσει ή να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης.

Süddeutsche Zeitung: Η πολιτική είναι κάτι περισσότερο από μανάτζμεντ.

Οι ειδικοί λένε ότι κάποτε πρέπει να γίνει. Φυσικά και υπάρχουν λόγοι να μην θέλει η γερμανική κυβέρνηση ένα κούρεμα σε αυτό το χρονικό σημείο. Άλλωστε, όπως λέει, έχει βιώσει κανείς το τι μπορεί να συμβεί αν χαλαρώσει έστω και λίγο τη μεταρρυθμιστική πίεση προς την Ελλάδα. Τι εμποδίζει όμως τη Μέρκελ να προσφέρει την προοπτική ενός κουρέματος το 2015 ως κίνητρο για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις; Αυτό θα έβγαζε και τον Αντώνη Σαμαρά από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται εσωπολιτικά.

Die Welt: Στερεύει η οικονομική δημιουργικότητα των πιστωτών της Ελλάδας.

Γλωσσικά είναι πολύ δημιουργική, αλλά η εξήγηση δείχνει ότι οι διασώστες πλησιάζουν στο τέλος της οικονομικής τους δημιουργικότητας. Έτσι, οι συνομιλίες μπορεί στο τέλος να κόλλησαν σε λεπτομέρειες, ωστόσο οι λεπτομέρειες αυτές παραπέμπουν σε θεμελιώδεις διαφορές.

Der Standard: Προς τι η αναστάτωση για τη δήθεν «αποτυχία» του Eurogroup;

Η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας κατέδειξε ότι έως το 2016 πρέπει να βρεθούν 32 δισ. ευρώ επιπλέον προκειμένου να αντεπεξέλθει η Ελλάδα. Αν συνυπολογίσουμε αυτό το ποσό σε όλα τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί, στα τρέχοντα, αλλά και σε όσα έχουν ολοκληρωθεί, τότε πρόκειται για μία αύξηση «μόλις» 10%.

Πηγή: Έθνος.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ